“ΠΑΣΟΚ +” αλλά – 58 = «Ελιά - Δημοκρατική Παράταξη»!

Μέσα οι «πασοκογενείς», έξω και οι προερχόμενοι από τη ΔΗΜΑΡ

“ΠΑΣΟΚ +” αλλά – 58 = «Ελιά - Δημοκρατική Παράταξη»!
«Ελιά - Δημοκρατική Παράταξη» ή εναλλακτικά «Ελιά - Προοδευτική Παράταξη» αποφάσισε η άτυπη επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα να ονομαστεί το ψηφοδέλτιο της Κεντροαριστεράς (με βάση το ΠΑΣΟΚ) παρά την απουσία τελικά της «Κίνησης των 58» από τον συνδυασμό, όπως ενημέρωσε νωρίτερα ο κ. Βούλγαρης τον κ. Βενιζέλο. Στο ψηφοδέλτιο φέρεται να συμμετέχουν τελικά, εκτός του ΠΑΣΟΚ φυσικά, εκπρόσωποι «πασοκογενών» κινήσεων (όπως του κ. Λοβέρδου και του κ. Μόσιαλου).

Αλλά εκτός από την «Κίνηση των 58» δεν πρόκειται να συμμετάσχουν ούτε τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ που επέδειξαν αρχικά ενδιαφέρον για την πρωτοβουλία (όπως οι Λυκούδης, Ψαριανός και Α. Παπαδόπουλος). Σε δήλωσή του ο κ. Βενιζέλος σχολίασε σχετικά με τις εξελίξεις και την μη συμμετοχή των 58 στο ευρωψηφοδέλτιο: «Χαίρομαι πραγματικά γιατί η συσπείρωση της ευρύτατης δημοκρατικής, προοδευτικής Παράταξης προχωρά και αποδίδει καρπούς. Αποδίδει καρπούς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αποδίδει καρπούς σε σωματεία, επιμελητήρια, συλλόγους, στον Δικηγορικό Σύλλογο. Αλλά και στο επίπεδο των Ευρωεκλογών και του εκλογικού σχήματος έχουν γίνει πολύ μεγάλα βήματα. Έχουν συσπειρωθεί σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, στο όνομα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, κόμματα και κινήσεις.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους «58» ως ένα κίνημα και ρεύμα γνώμης, γιατί λειτούργησαν καταλυτικά, ενεργοποίησαν τις δυνάμεις που έχει η κοινωνία μας, δυνάμεις που θέλουν την συσπείρωση όλου αυτού του χώρου.

Φυσικά, ο ρόλος των «58» δεν είναι οργανωτικός, αλλά είναι κοντά μας πολιτικά, προγραμματικά, στη Συνδιάσκεψη που οργανώνουμε στις 8 και 9 Μαρτίου με τη συμμετοχή του Martin Schulz. Είμαι βέβαιος ότι το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου -δημοτικών, περιφερειακών και ευρωπαϊκών- θα διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για να παίξει η μεγάλη δημοκρατική, προοδευτική Παράταξη ένα καταλυτικό ρόλο. Και σε αυτή τη συνεχή προσπάθεια, ο ρόλος όλων των κομμάτων και κινήσεων, αλλά και του κινήματος γνώμης των «58» είναι και θα είναι πολύ σημαντικός». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top