Με επικεφαλής τον Μάριο Μόντι η Ομάδα Εργασίας Υψηλού Επιπέδου της ΕΕ

Σαμαράς: Θα εξετάσει τα βασικά χαρακτηριστικά του συστήματος ιδίων πόρων

Ο Μάριο Μόντι, πρώην πρωθυπουργ��ς της Ιταλίας, θα είναι ο επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας Υψηλού Επιπέδου για τους «ιδίους πόρους» της ΕΕ.

«Η Ομάδας Εργασίας Υψηλού Επιπέδου θα απαρτίζεται από ικανότατους αξιωματικούς και των τριών θεσμικών οργάνων που θα εξετάσουν τα βασικά χαρακτηριστικά του μελλοντικού συστήματος ιδίων πόρων» ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς στη διαδικασία ανάληψης των καθηκόντων από την Ομάδα Εργασίας.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, «το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι αποφασισμένο πως οι προτάσεις θα εξασφαλίσουν την χρηματοδότηση των πολιτικών προτεραιοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τα θεσμικά όργανα θεωρούν ότι το ισχύον σύστημα είναι περίπλοκο και δεν αντιστοιχεί στις ��ραγματικές ανάγκες. Πιστεύω ότι πολύ σωστά η Κομισιόν στις προτάσεις του 2011 πρότεινε μία καινούργια προσέγγιση, προκειμένου να βοηθηθούν κράτη-μέλη, τα οποία αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε διαδικασία οικονομικής εξυγίανσης» κατέληξε ο πρωθυπουργός.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top