Βενιζέλος: η κυβέρνηση στηρίζει τις προσπάθειες του Ν. Αναστασιάδη

Για την επίλυση του Κυπριακού

Η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει τις προσπάθειες του Προέδρου Ν. Αναστασιάδη, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε επίσης τους βουλευτές για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, για τις επαφές και συναντήσεις που είχε στα Βαλκάνια, αλλά και για τη μεταφορά των χημικών από τη Συρία.

Το μεγαλύτερο μέρος της ενημέρωσης, ο υπουργός Εξωτερικών το αφιέρωσε στο Κυπριακό λέγοντας ότι το κοινό ανακοινωθέν Αναστασιάδη- Έρογλου είναι ένα υψηλού επιπέδου ανακοινωθέν που δίνει βαρύτητα στη συνταγματική πτυχή. «Στηρίζουμε, διατυπώνουμε τους προβληματισμούς μας, υπογραμμίζουμε τα κρίσιμα σημεία, αλλά απόφασή μας είναι να στηρίζουμε τις αποφάσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Προέδρου της» είπε ο υπουργός Εξωτερικών σημειώνοντας ότι η Ελλάδα και η Κυπριακή Δημοκρατία δεν πρέπει να κατηγορηθούν ότι δεν μετέχουν σε μια διαδικασία που προωθεί ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών.

Αναφερόμενος στα θετικά στοιχεία, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι το κοινό ανακοινωθέν τοποθετεί τα πάντα υπό τον έλεγχο του Κυπριακού λαού, με τη διαδικασία του δημοψηφίσματος και αποκλείει ρητά οποιαδήποτε μορφή επιδιαιτησίας και άρα δεν πρόκειται να επαναληφθεί η διαδικασία και η συμφωνία της Νέας Υόρκης που είχε προηγηθεί του σχεδίου του 2004. Είπε επίσης ότι «ανοίγει μια διαπραγμάτευση, η οποία μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο όταν συμφωνηθούν όλα τα επιμέρους σημεία της και άρα κανένα σημείο της δεν μπορεί να αποσπασθεί και να αξιοποιηθεί ή να αξιολογηθεί».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top