Επίκαιρη ερώτηση Κουβέλη στον πρωθυπ��υργό για την ενιαία τιμή βιβλίου

«Κατάργησή της θα οδηγήσει σε μονοπωλιακές καταστάσεις» υποστηρίζει

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, με την οποία ζητά να μην καταργηθεί η ενιαία τιμή βιβλίου.

«Κατά την εφαρμογή του μέτρου στη χώρα μας ενισχύθηκε ο πλουραλισμός στον χώρο του βιβλίου, διασφαλίστηκε η δυνατότητα έκδοσης και προώθησης όχι μόνο των ευπώλητων βιβλίων, αλλά και των έργων πρωτοεμφανιζόμενων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων» αναφέρει ο κ. Κουβέλης.

Όπως προσθέτει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, «μετά την παρουσίαση της πρόσφατης Έκθεσης του ΟΟΣΑ για τον ανταγωνισμό και τη λειτουργία των αγορών στη χώρα μας, όπου γίνεται αναφορά στην παραγωγή και διακίνηση του βιβλίου και προτείνεται η κατάργηση της ενιαίας τιμής βιβλίου, η Κυβέρνηση μέσω του υπουργείου Ανάπτυξης δρομολογεί την κατάργησή της, επικαλούμενη ότι με αυτόν τον τρόπο θα ενισχυθεί ο ανταγωνισμός στην αγορά του βιβλίου και θα μειωθούν οι τιμές».

Ο κ. Κουβέλης υποστηρίζει επίσης ότι «τυχόν κατάργηση της ενιαίας τιμής βιβλίου θα οδηγήσει σε μονοπωλιακές ή ολιγοπωλιακές καταστάσεις, θα πλήξει εκατοντάδες βιβλιοπωλεία, θα ανατρέψει το θεσμικό πλαίσιο για τα πνευματικά δικαιώματα των συγγραφέων, εν τέλει θα πλήξει το ελληνικό βιβλίο, τον πολιτισμό, την παιδεία».

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ερωτά τον πρωθυπουργό:

1. Πως αξιολογεί η Κυβέρνηση την εφαρμογή αλλά και τη διατήρηση του συστήματος της ενιαίας τιμής βιβλίου στη χώρα μας ως ρυθμιστικής παραμέτρου στην αγορά του βιβλίου;

2. Προτίθεται η Κυβέρνηση να απορρίψει την εισήγηση της Έκθεσης του ΟΟΣΑ σχετικά με το βιβλ��ο και τον νόμο περί ενιαίας τιμής; Έχει εκτιμήσει τις επιπτώσεις από την τυχόν κατάργηση αυτού του μέτρου στη χώρα μας;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top