Σταθάκης: Σε καμία περίπτωση μονομερε��ς ενέργειες για το χρέος από ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν θα αλλάξουμε κανένα φορολογικό συντελεστή»

Τη διαβεβαίωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «σε καμία περίπτωση δεν θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες για τη διαγραφή του χρέους» έδωσε ο Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στον Βήμα FM.

«Σε καμία περίπτωση μονομερείς ενέργειες. Ο κ. Τσίπρας, στη συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής", ήταν εξαιρετικά σαφής και έδωσε απαντήσεις, δεν δημιούργησε ερωτήματα. Ξεκαθάρισε πλήρως ότι η διαπραγμάτευση και νέα ρύθμιση του χρέους είναι προς όφελος όλων των πλευρών και γι’ αυτό είπε ότι θα συγκαλέσει έκτακτο Eurogroup για να αναδείξει το ελληνικό πρόβλημα, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να προχωρήσει μια ρύθμιση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σταθάκης σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα ��λλάξει κανένα φορολογικό συντελεστή» και υποστήριξε πως «τα έσοδα θα αυξηθούν και η φοροδιαφυγή θα φέρει έσοδα».

Ωστόσο, έκανε ένα βήμα πίσω όσον αφορά τις δηλώσεις περί υπερφορολόγησης: «Δεν είπα τίποτα τέτοιο. Δεν είπα "υστερούν", αλλά "υστερούσαν". Έχει σημασία ο χρόνος και αφορούσαν επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα σε σχέση με τα φυσικά, σε σχέση με το μέσο ευρωπαϊκό όρο. Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι πλήρωναν κανονικά τους φόρους τους κατ’ αναλογία του ευρωπαϊκού μέσου όρου και σήμερα υπερφορολογούνται, διότι σηκώνουν μεγάλο βάρος. Το ίδιο με τον ΦΠΑ, με τους καταναλωτές, γιατί σήμερα έχουμε τον υψηλότερο στην Ευρώπ�� και έτσι και οι καταναλωτές υπερφορολογούνται. Αντιθέτως, τα νομικά πρόσωπα και οι επιχειρήσεις είχαν μια μεγάλη υστέρηση που σήμερα είναι μικρότερη, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top