Ρεν: Δεν αρκεί το πλεόνασμα, εφαρμόστε όλους τους ό��ους του προγράμματος!

«Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό»

Πρωτογενές πλεόνασμα αλλά και την πλήρη εφαρμογή «όλων των όρων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα» ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδος.

Απαντώντας στην ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή για το «αν υπάρχουν συζητήσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικα για το τρόπο με τον οποίο, ενδεχομένως, θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό του ελληνικού προγράμματος», ο Όλι Ρεν τόνισε: «Τον Νοέμβριο του 2012, η Ευρωομάδα ανέφερε ότι τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ θα εξετάσουν την σκοπιμότητα περαιτέρω μέτρων και συνδρομής όταν η Ελλάδα επιτύχει ετήσιο πρωτογενές πλεόνασμα, υπό την προϋπόθεση της πλήρους εφαρμογής όλων των όρων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, ώστε να εξασφαλιστεί ότι η Ελλάδα θα είναι σε θέση να επιτύχει δείκτη χρέους προς το ΑΕΠ ίσο προς 124 % του ΑΕΠ το 2020, και δείκτη χρέους προς το ΑΕΠ σημαντικά χαμηλότερο από 110 % το 2022».

Όπως αναφέρει ο κ. Χουντής, στην απάντησή του ο Όλι Ρεν αποφεύγει να πάρει θέση για το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας, λέγοντας πως «στην παρούσα φάση, οι συζητήσεις όσον αφορά το μέγεθος του χρηματοδοτικού κενού και τους δυνατούς τρόπους κάλυψής του δεν είναι σκόπιμες».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top