ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εάν έπιαναν τους λαθρέμπορους, δεν θα πληρώναμε ΧΑΡΑΤΣΙ!

Πόσα λεφτά χάνει κάθε χρόνο το κράτος

​Ακριβά πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος το λαθρεμπόριο. Την ώρα που οι έλληνες ματώνουν, βάζοντας όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, εξαιτίας της επιβολής φόρων και της μείωσης μισθών και συντάξεων, κάποιοι πίνουν και …καπνίζουν στην υγειά των κορόιδων.

Χαρακτηριστικό είναι, όπως γράφει το Έθνος, πως αν οι αρχές είχαν καταφέρει να εντοπίσουν τους επιτήδειους και σταματούσαν το λαθρεμπόριο τσιγάρων και καυσίμων, τότε οι πολίτες θα γλίτωναν το χαράτσι της ΔΕΗ ή τις μειώσεις των συντάξεων!!!!

Ενδεικτικό είναι, πως τα κρατικά ταμεία χάνουν δισεκατομμύρια κάθε χρόνο από το λαθρεμπόριο τσιγάρων και καυσίμων, αφού η συνολική ζημιά φτάνει τα 1,7 δισ. ευρώ, ποσό -δηλαδή- που ισούται με τα έσοδα από το χαράτσι της ΔΕΗ και τον ΦΑΠ ή με τη συνολική εξοικονόμηση πόρων, από τις διαδοχικές μειώσεις στις συντάξεις.

Αναλυτικότερα, μόνο από τα λαθραία υγρά καύσιμα η συνολική ζημιά του Δημοσίου που επωμίζονται οι φορολογούμενοι εκτιμάται σε 1 δισ. ευρώ τον χρόνο, ενώ τα λαθραία τσιγάρα κοστίζουν 700 εκατ. Ευρώ. Με άλλα λόγια αυτό σημαίνει πως τα ελληνικά νοικοκυριά θα μπορούσαν να γλιτώσουν περίπου 1000 ευρώ το χρόνο, δηλαδή περίπου 80 ευρώ το μήνα!!!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top