Με εντολή Σαμαρά: Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ θα χάσουν τη βουλευτική έδρα τους

Δηλώσεις Μιχελάκη για σταυροδοσία και γερουσία

Με εντολή Σαμαρά: Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ θα χάσουν τη βουλευτική έδρα τους

​Το ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή θα αρθεί με τη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί μέσα στα επόμενα 24ωρα το υπουργείο Εσωτερικών, ωστόσο όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Γ.Μιχελάκης, αυτό δεν θα ισχύσει για την ΝΔ, με αποτέλεσμα οι «γαλάζιοι» υποψήφιοι ευρωβουλευτές να πρέπει να παραιτηθούν από τη βουλευτική έδρα τους.

«Μέχρι τώρα, υπήρχε ασυμβίβαστο βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή, με κάποιες εξαιρέσεις στο νόμο. Αυτό που θα γίνει είναι να αρθεί το ασυμβίβαστο. Όμως, για τη ΝΔ, με απόφαση του προέδρου, ο βουλευτής του κοινοβουλίου που θα θελήσει να είναι υποψήφιος και για την Ευρωβουλή θα πρέπει πρώτα να υποβάλλει την παραίτησή του» είπε χαρακτηριστικά ο κ.��ιχελάκης, μιλώντας στο Βήμα fm.

«Θα μπορούσαμε να το ανοίξουμε και για την υπόθεση των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ίδια λογική είναι. Σας θυμίζω, όμως, ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι κάτι διαφορετικό. Ο όγκος των υποψηφίων σε όλη τη χώρα είναι πάρα πολύ μεγάλος» πρόσθεσε ο κ.Μιχελάκης.

Σε ό,τι αφορά τη σταυροδοσία, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να δώσει την επιλογή έως τέσσερις σταυρούς, ενώ η συνολική πρόταση της κυβέρνησης θα παρουσιαστεί μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Σχολιάζοντας τα σενάρια περί γερουσίας και μείωσης του αριθμού των βουλευτών (από 300 σε 250), ο κ.Μιχελάκης είπε ότι οι προτάσεις αυτές δεν είναι καινούριες, καθώς τις έχει ξαναθέσει η ΝΔ στο πλαίσιο των αναγκαίων συνταγματικών αλλαγών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top