Γκάουκ για Ελλάδα: Σύντομα θα δείτε πολύ μεγάλη ανάπτυξη!

«Με πονούν αυτά που κάναμε στο ��αρελθόν» λέει ο Γερμανός πρόεδρος

Γκάουκ για Ελλάδα: Σύντομα θα δείτε πολύ μεγάλη ανάπτυξη!

​«Πιστεύω ότι οι πόροι, που είναι στη διάθεση της Ελλάδας μεσοπρόθεσμα θα δημιουργήσουν πολύ μεγάλη ανάπτυξη» επισημαίνει σε συνέντευξή του προς την Deutsche Welle o πρόεδρος της Γερμανίας Γιόαχιμ Γκάουκ.

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα απαντούσε σε έναν Έλληνα νέο που είναι άνεργος, εάν ο τελευταίος τον ρωτήσει για να ψηφίσει ένα φιλοευρωπαϊκό κόμμα, ο Γερμανός Πρόεδρος, αφού υπενθυμίζει την αλληλεγγύη που δέχθηκε η Ελλάδα από την Ευρώπη, απαντά: «Θα τον ρωτήσω εάν πιστεύει ότι εκτός Ευρώπης θα είχε καλύτερες ευκαιρίες; Εγώ δεν το νομίζω κάτι τέτοιο».

Ο ίδιος δηλώνει ότι ερχόμενος στη χώρα μας θα κάνει μνεία «στην ολέθρια γερμανική ιστορία» και προσθέτει: «Το έκανα και σε άλλες χώρες, που επισκέφθηκα και θα δείξω ότι με πονούν αυτά που έκαναν στο παρελθόν οι Γερμανοί».

Ο Γερμανός πρόεδρος επισημαίνει ότι θα πει στους Έλληνες πως του είναι δύσκολο να φανταστεί «να απολύονται τόσοι άνθρωποι από το γερμανικό δημόσιο όσοι στην Ελλάδα», ενώ δεν διστάζει να δηλώσει ότι πολλές χώρες που εντάχθηκαν στην ΕΕ, και όχι μόνο η Ελλάδα, δεν αξιοποίησαν με τον καλύτερο τρόπο τα υπάρχοντα οικονομικά μέσα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top