Στην Βουλή η δικογραφία για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης οι κατηγορίες για τις οποίες ελέγχονται

Διαβιβάστηκε σήμερα Παρασκευή στην Βουλή η δικογραφία και το αίτημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας των εννέα χρυ��αυγιτών που δεν είναι υπόδικοι. Το διαβιβαστικό αφορά τους εξής: Ελένη Ζαρούλια, Ν. Κούζηλο, Μ. Αρβανίτη, Αντ. Γρέγο, Πολ. Ζησιμόπουλο, Αρτ. Ματθαιόπουλο, Κων. Μπαρμπαρούση, Δ. Κουκούτση και Χρ. Αλεξόπουλο.

Οι κατηγορίες για τις οποίες ελέγχονται είναι η ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, κάτι που είναι κακούργημα. Επιπλέον όπως αναλυτικά γράψαμε και χθες στο star.gr, ζητείται η άρση της ασυλίας για τους Ν. Μιχαλολιάκο, Ι. Λαγό, Γ. Γερμενή και Ευστ. Μπούκουρα, οι οποίοι είναι προφυλακιστέοι στον Κορυδαλλό, όπως και για τους Ηλ. Κασιδιάρη και Ν. Μίχο, οι οποίοι είναι υπόδικοι και είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, καθώς ελέγχονται για τις συμπληρωματικές κατηγορίες της κατοχής πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών ��ε σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Συμπληρωματικά ελέγχονται ο αρχηγός Ν. Μιχαλολιάκος και ο συγκρατούμενός του Ι. Λαγός για επιπλέον αδικήματα του νόμου περί όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών, ο υπόδικος Ν. Μίχος για κατοχή ναρκωτικών και ο «υπαρχηγός» Χρ. Παππάς για παράβαση τόσο του νόμου περί όπλων και πυρομαχικών, όσο και του νόμου περί αρχαιοτήτων (αφορά τα δυο εκκλησιαστικά βιβλία βυζαντινών αρχαιοτήτων που βρέθηκαν στην κατοχή του και χρονολογούνται από το 1830).

Αναφερόμενος στις εξελίξεις ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Α.Ματθαιόπουλος υποστήριξε ότι η όλη διαδικασία είναι αβάσιμη και αντισυνταγματική, χαρακτηρίζοντας «ανθελληνική» την κυβέρνηση που «φοβάται την δημοσκοπική άνοδο της Χ.Α» και κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει γίνει «ουρά της κυβέρνησης».

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top