Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ αποχαιρετούν τον Σάκη Μπουλα

Με ανακ��ινώσεις εκφράζουν την συγκίνηση τους

Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ αποχαιρετούν τον Σάκη Μπουλα

​Μεγάλη συγκίνηση έχει σκορπίσει η είδηση του θανάτου του Σάκη Μπουλά. Εκτός από τους ανθρώπους του καλλιτεχνικού κόσμου, συλλυπητήρια μηνύματα εξέφρασαν και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος μόλις έμαθε για τον χαμό του ηθοποιού, έστειλε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του, τονίζοντας την καλλιτεχνική πορεία του Σάκη Μπουλά.

«Τραγουδιστής με ξεχωριστή, προσωπική χροιά και ηθοποιός με γνήσια λαϊκή αμεσότητα, ο Σάκης Μπουλάς πρωτοστάτησε από τη δεκαετία του ’80 μέχρι σήμερα σε πολλές και μάλιστα διαφορετικές πτυχές της Ελληνικής καλλιτεχνικής ζωής. Υπήρξε απαιτητικός ερμηνευτής μελοποιημένης ποίησης, δημοφιλής σατιρικός καλλιτέχνης με ένα ανατρεπτικό, νεανικό χιούμορ, πρωταγωνιστής τού σύγχρονου κινηματογράφου, αλλά και της τηλεό��ασης για όλη την οικογένεια. Και όμως, αυτός ο πρωταγωνιστής υπήρξε την ίδια στιγμή απόλυτα οικείος. Υπήρξε ο αδελφικός μας φίλος. Γιατί ήταν ένας γλυκός, αγαπητός άνθρωπος. Τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του» ήταν το μήνυμα του υπουργού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχαιρετά τον Σάκη Μπουλά

Αλλά και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε μέσα από μια ανακοίνωση την βαθιά θλίψη του για τον θάνατο του σπουδαίου καλλιτέχνη.

«Το όνομα του συνδέθηκε, μεταξύ άλλων, με το πρώτο Μουσικό Καφενείο στην Ελλάδα, το οποίο χρησιμοποίησε τη φόρμα του γερμανικού πολιτικού καμπαρέ μαζί με τους: Γιάννη Ζουγανέλη, Νικόλα Άσιμο, Θάνο Ανδριανό, Περικλή Χαρβά. Το εγχείρημα συνεχίστηκε στο θρυλικό “Αχ Μαρία”, με μία ευρύτερη ομάδα δημιουργών που έγραψαν τη δική τους ιστορία στον αθηναϊκό μουσικό χάρτη από το 1980 – 1990», αναφέρει το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει «Συνεργάστηκε με σημαντικούς συνθέτες όπως: Θάνο Μικρούτσικο, στο αριστουργηματικό έργο του Γιάννη Ρίτσου “Καντάτα για τη Μακρόνησο”, με τον Μιχάλη Γρηγορίου, “Ανεπίδοτα Γράμματα”, με τον Μίμη Πλέσσα, “Λουκιανού διάλογοι”, με τον Διονύση Σαββόπουλο “Αχαρνής”, με το Μάνο Λοϊζο κ.ά.», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως «εμφανίστηκε στη μικρή οθόνη ξεκινώντας από την ΕΡΤ και από το 1985 έως το 2011 στη μεγάλη οθόνη σε βασικούς ρόλους».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top