Σαμαράς: Οι δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία αναδεικνύο��ν τη σημασία του ΝΑΤΟ

Έκκληση για να σταματήσει η αιματοχυσία από Ράσμουσεν

Έκκληση για να σταματήσει η αιματοχυσία στην Ουκρανία έκανε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό.

«Βρισκόμαστε στο λίκνο της Δημοκρατίας και η δημοκρατία είναι το θεμέλιο του ΝΑΤΟ. Η δημοκρατία κινδυνεύει στην ευρύτερη γειτονιά. Η Ελλάδα έχει ενεργό συμμετοχή στην συμμαχία. Θέλουμε Ευρώπη ισχυρή για να διασφαλίσουμε τα συμφέροντά μας» πρόσθεσε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ.

Ο Αντώνης Σαμαράς, από την πλευρά του, υπογράμμισε πως οι δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία δείχνουν «τη μεγάλη σημασία που έχει ένας Οργανισμός που προσφέρει σταθερότητα και ασφάλεια όπως το ΝΑΤΟ».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι με τον Άσμουσεν αντάλλαξαν απόψεις για όλα τα ζητήματα ενόψει της Συνόδου του Οργανισμού τον Σεπτέμβριο και τόνισε ότι στόχος είναι «η σταθερότητα και η ασφάλεια».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «κάθε νέα υποψηφιότητα για το ΝΑΤΟ αξιολογείται», τονίζοντας ότι κάθε χώρα πρέπει να πληροί τα κριτήρια που θέτει η συμμαχία.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top