Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την κατάργηση φορέων του Δημοσίου

Με την στήρ��ξη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

​Τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ εξασφάλισε στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την κατάργηση φορέων του Δημοσίου, την εισαγωγή της αξιολόγησης με προκαθορισμένα ποσοστά επιτυχίας στο Δημόσιο, και την επαναθεώρηση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που μετατράπηκαν σε αορίστου.

Ωστόσο στην επί των άρθρων συζήτηση, το ΠΑΣΟΚ δια του Γ. ��τόλιου διατύπωσε αρκετές επιφυλάξεις και αντιρρήσεις, θεωρώντας αναγκαία την αναδιατύπωση του άρθρου 43 για τις διαδικασίες μετατροπής του εργασιακού καθεστώτος των πρώην συμβασιούχων, δεσμευόμενο να καταθέσει κατά τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου, δική του τροποποίηση του άρθρου, απαλλαγμένη από τις «υποψίες σκοπιμότητας».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεσμεύτηκε να φέρει με τη σειρά του, νομοτεχνικές αλλαγές που να ανταποκρίνονται σε παρατηρήσεις βουλευτών.

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ο εισηγητής του Αλέξης Μητρόπουλος, δήλωσε πως το κόμμα του πρόκειται να καταθέσει αίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας στην Ολομέλεια, για τα άρθρα 20 (απολύσεις και διαθεσιμότητα των υπαλλήλων των υπό κατάργηση φορέων) και 43 (επανέλεγχος όλων των περιπτώσεων μετατροπής συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου), δηλώνοντας για το τελευταίο πως ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις εισαγγελικές έρευνες για πλαστά πιστοποιητικά ή άλλες παρανομίες, αλλά δεν συμφωνεί με την επανέκριση μονιμοποιήσεων που έχουν επικυρωθεί από το ΑΣΕΠ σε εφαρμογή του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος του Προκόπη Παυλόπουλου το 2006, το οποίο άλλωστε, «υπήρξε λογικό νομοθέτημα της δικής σας κυβέρνησης».

Κατά τα άλλα, κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, αρκετές διαφωνίες κατατέθηκαν για επιμέρους ρυθμίσεις, όπως για την τύχη που επιφυλάσσεται στο προσωπικό του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας και του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού, ή τη σκοπιμότητα κατάργησης του Οργανισμού Κωπαΐδας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top