Φλωρίδης: Σήψη, διαφθορά και φαγοπότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

«Από 2,5 δισ. που ήταν ο αρχικός προϋπολογισμός, στοίχισαν τελικά 30 δισ. ευρώ»!

Φλωρίδης: Σήψη, διαφθορά και φαγοπότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες!
Βέλη κατά πάντων για το σκάνδαλο των Ολυμπιακών Αγώνων εξαπέλυσε ο πρώην εισαγγελέας Βασίλης Φλωρίδης μιλώντας στον Alpha 9.89.

«Όσον καιρό ήμουν πρόεδρος της Αρχής (σ.σ.: διετέλεσε πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων) και έλεγχα δημόσιες συμβάσεις, βρήκα σήψη και διαφθορά. Πχ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Από 2,5 δισ. ευρώ που αρχικά είχαν προϋπολογιστεί, τελικά στοίχισαν 30 δισ. ευρώ» δήλωσε ο κ. Φλωρίδης.

Όπως υπογράμμισε ο ίδιος, «το πάρτι έγινε με τις απευθείας αναθέσεις», ενώ κατήγγειλε πως έγιναν βαριά έργα «τα οποία τώρα ρημάζουν».

«Τα κεράσματα στοίχισαν 2,5 δισ. δραχμές και άλλα 2,5 δισ. οι δημόσιες σχέσεις. Θα μπορούσαν να γίνουν με συγχρηματοδότηση της Ε.Ε. αλλά θα έπρεπε να γίνουν διαγωνισμοί. Δεν έγιναν διαγωνισμοί για να τα αναθέσουν σε φίλους και γνωστούς» σημείωσε ο πρώην εισαγγελέας, ο οποίος χαρακτήρισε τους Αγώνες «φαγοπότι που μπορεί να πήρε και διακομματικό χαρακτήρα».

Τέλος, ο κ. Φλωρίδης αναφέρθηκε και στις αυξήσεις στα διόδια, τις οποίες χαρακτήρισε «παράτυπες»: «Πρέπει να ερευνηθεί εάν διασφαλίστηκε το δημόσιο συμφέρον και αν οι αρχικές συμβάσεις προέβλεπαν τροποποιήσεις». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top