Δήμαρχοι, περιφερειάρχες και δημοσιογράφοι με ταλέντο στην Φοροδιαφυγή - Όλη η λίστα

Στον εισαγγελέα 413 υποθέσεις ψευδούς δήλωσης «πόθεν έσχες»

Δήμαρχοι, περιφερειάρχες και δημοσιογράφοι με ταλέντο στην Φοροδιαφυγή - Όλη η λίστα

​Δήμαρχοι, γιατροί του ΕΣΥ, πρόεδροι φορέων και οργανισμών του Δημοσίου, μέλη αξιολόγησης διαγωνισμών και διαιτητές ποδοσφαίρου συμπληρώνουν την λίστα της φοροδιαφυγής η οποία περιλαμβάνεται στην έκθεση της Αρχής για την αντιμετώπιση του «μαύρου» χρήματος που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα, συνολικά 413 υποθέσεις ψευδούς δήλωσης «πόθεν έσχες» παρέπεμψε η Αρχή εντός του 2013 στον αρμόδιο εισαγγελέα, καθώς διαπίστωσε ότι οι υπόχρεοι απέκρυψαν περιουσιακά στ��ιχεία.

Στην σχετική λίστα δεν περιλαμβάνονται πολιτικά πρόσωπα, καθώς την αρμοδιότητα της έρευνας την έχει η Βουλή. Όπως φαίνεται και από το σχετικό πίνακα 75 δήμαρχοι, 62 γιατροί νοσοκομείων, 48 πρόεδροι ΝΠΔΔ , 37 μέλη επιτροπών αξιολόγησης διαγωνισμών 18 δημοσιογράφοι, 7 διαιτητές επαγγελματικού αθλητισμού περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στον κατάλογο με τις υποθέσεις που ερευνώνται πλέον από τη Δικαιοσύνη.

alexis.jpg

Ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι και τα στοιχεία για το σύνολο των «βρώμικων» υποθέσεων που κλήθηκε να ερευνήσει η Αρχή για την καταπολέμηση του βρώμικου χρήματος. Σύμφωνα με την έκθεση που διαβίβασε στη Βουλή, δέσμευσε 200.136.281 ευρώ ως εγκληματικό προϊόν, από 207 υποθέσεις που διερεύνησε και απέστειλε στην Δικαιοσύνη. Από αυτά, περίπου 73 εκατ. ευρώ αφορούν υποθέσεις φοροδιαφυγής, 124 εκατ. άλλα οικονομικά εγκλήματα, 1,5 εκατ. ευρώ ηλεκτρονικές απάτες και 1,1 εκατ. ευρώ υποθέσεις ναρκωτικών.
ΒΙΝΤΕΟ STAR
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top