Τσίπρας: Δημοψήφισμα οι ευρωεκλογές - Γιατί φώναξε ψυχίατρο στο Ακροπόλ;

Επίθεση στην κυβέρνηση - Σίγουρος για την νίκη

Τσίπρας: Δημοψήφισμα οι ευρωεκλογές - Γιατί φώναξε ψυχίατρο στο Ακροπόλ;
​Ως τις πιο κρίσιμες εκλογές, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλη την Ευρώπη χαρακτήρισε τις επικείμενες ευρωεκλογές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε εκδήλωση στο «Ακροπόλ» υπό τον τίτλο «Τρεις κάλπες - μία επιλογή: να νικήσουμε!», όπου εγκαινίασε την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.
«Θέλουν δεν θέλουν οι δυνάμεις του μνημονίου και της συγκυβέρνησης, για την Ελλάδα οι ευρωεκλογές αυτές θα είναι δημοψήφισμα για τα μνημόνια, την τρόικα, τις απάνθρωπες και καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας» πρόσθεσε ο κ.Τσίπρας
Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για πολιτικές προτεσταντικού νεοφιλελευθερισμού που εφαρμόζονται με θύματα ολόκληρους λαούς και χώρες, εξαπολύοντας νέα επίθεση στην κυβέρνηση «για το εάν στην Ελλάδα υπάρχει success story ή ανθρωπιστική καταστροφή»
Όποιος πιστεύει ότι η τραγωδία είναι επιτυχία, μπορεί να επιλέξει τον κ. Σαμαρά και τον εκλεκτό της κ. Μέρκελ είπε και πρόσθεσε: «Όποιος πιστεύει ότι η Ελλάδα έχει ανθρωπιστική κρίση και ότι κάτι πρέπει να γίνει για αυτό, θα στρατευτεί μαζί μας».
Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίσθηκε βέβαιος για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο στην Ευρωπαϊκή κάλπη, αλλά και στους Δήμους και στις 13 Περιφέρειες, όπως είπε.
Ο κ.Τσίπρας δεν έκρυψε την ανησυχία του για την άνοδο της άκρας δεξιάς, ενώ ξεκαθάρισε πως «αν στο δεύτερο γύρο δεν βρεθούν οι δυνάμεις που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο υποψήφιος του ΚΚΕ ενάντια σε υποψήφιο κυβερνητικό, ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τον υποψήφιο του ΚΚΕ»
Μάλιστα τόνισε πως αν βρεθεί υποψήφιος του ΚΚΕ ενάντια σε φασίστα «θα δώσουμε μάχη με όλες μας τις δυνάμεις γ��α να υψώσουμε ασπίδα προστασίας της δημοκρατίας. Χωρίς δισταγμό, χωρίς δεύτερη κουβέντα, χωρίς αστερίσκους».
Τέλος, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στους επικριτές του που λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα, απομακρύνεται από τις θέσεις του και ότι «ΠΑΣΟΚοποιείται». «Συγνώμη, αλλά στο σημείο αυτό θα ήθελα να ρωτήσω κάτι εξίσου σοβαρό με όλα αυτά: Μήπως υπάρχει κάποιος ψυχίατρος στην αίθουσα;» είπε ο κ. Τσίπρας και εξήγησε ότι μόνο ψυχίατρος μπορεί να εξηγήσει από τι πάσχουν εκείνοι που από τη μια βλέπουν στο πρόσωπό μας θηρία, εξτρεμιστές, τυχοδιώκτες, κουκουλοφόρους, οπαδούς της βίας, και από την άλλη, στο ίδιο πρόσωπο, στο δικό μας πάλι, βλέπουν αρνάκια έτοιμα να βολευτούν ήσυχα κι ωραία στο Σύστημα που καταπολεμούν. «Και μάλλον ψυχίατρος χρειάζεται για να διαγνώσει τι είδους διαταραχή έχουν εκείνοι που από τη μια μεριά συνεργάζονται στενά, φιλικά και μνημονιακά με το ΠΑΣΟΚ και από την άλλη κατηγορούν εμάς ότι γινόμαστε ΠΑΣΟΚ!! Λυπάμαι, αλλά για άλλη μια φορά κάνουν άλλο ένα ιστορικό λάθος» είπε.
ΒΙΝΤΕΟ STAR
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top