Συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων ζητά ο Π. Καμμένος για Κυπριακό-Σκοπιανό

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής

Συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων ζητά ο Π. Καμμένος  για Κυπριακό-Σκοπιανό

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό αλλά και στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ζητά ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

«Η διεξαγωγή μιας αναλυτικής συζήτησης στην Ολομέλεια, για τόσο σημαντικά εθνικά θέματα, θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης πριν από κρίσιμες αποφάσεις» υποστηρίζει στην επιστολή του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Πέρα από το συγκεκριμένο αίτημα του Π. Καμμένου η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο σύγκλησης του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, ύστερα από αίτημα που επίσης έχει υποβάλλει ο Πάνος Καμμένος και που η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζει θετικά. Ο Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος έχει διαμηνύσει ότι θα συζητήσει και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για το αν μια τέτοια διαδικασία διευκολύνει τις θέσεις της Ελλάδας.

Όπως επίσης δήλωσε «την τύχη του, ο κυπριακός λαός την κρατάει στα χέρια του, γιατί η απόφαση θα ληφθεί με δημοψήφισμα από τους ίδιους τους Κύπριους πολίτες, άρα ο Κύπριος πολίτης είναι αυτός ο οποίος θα καθορίσει το μέλλον και πρέπει να του διασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις μίας απόφασης η οποία έχει συνείδηση του ιστορικού βάρους της».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top