«Σπάνε» τα δεσμά της γραφειοκρατίας: Ηλεκτρονικά & αυθημερόν η ίδρυση νέων επιχειρήσεων!

Σαμαράς: Στήριξη της επιχειρηματικότητας για καταπολέμηση της ανεργίας

«Η καταπολέμηση της ανεργίας δεν γίνεται με ευχές αλλά με έργα» τόνισε ο Αντώνης ��αμαράς στην παρουσίαση του νέου πλαισίου για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων.

«Η στήριξη της επιχειρηματικότητας είναι βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την απασχόληση. Αποποινικοποιούμε την επιχειρηματικότητα, ενισχύουμε τη διαφάνεια, μειώνουμε το κόστος ίδρυσης μιας επιχείρησης» δήλωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος υπογράμμι��ε ότι ο νέος νόμος-πλαίσιο μπαίνει σήμερα σε διαβούλευση και θα ψηφιστεί ως τις αρχές Απριλίου.

«Ο επενδυτής θα διεκπεραιώνει ηλεκτρονικά τις διαδικασίες, θα παρακολουθεί την πορεία των αιτήσεων και θα έχει διαθέσιμο το αδειοδοτικό ιστορικό της επιχείρησής του. Στόχος είναι η αδειοδότηση να ολοκληρώνεται ηλεκτρονικά και αυθημερόν» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

«Μετά τον νέο επενδυτικό νόμο, τον νόμο για ένα σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς και το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φορέα εξωστρέφειας που αυτές τις μέρες συζητείται στη Βουλή, ο νόμος-πλαίσιο για την απλούστευση των διαδικασιών είναι άλλος ένα πολύτιμος κρίκος για τη μάχη που δίνουμε για την ανάκαμψη της οικονομίας, αλλά για την καταπολέμηση της μάστιγας που λέγεται γραφειοκρατία. Βάζουμε γερά θεμέλια και συνεχίζουμε την προσπάθεια. Είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε και αυτή τη μάχη» κατέληξε ο πρωθυπουργός.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top