Παπανδρέου: Πλεόνασμα χάρη σε μένα και όχι από τις «μαγικές συνταγές Ζαππείου»!

Επίθεση σε Σαμαρά κάνοντας λόγο για «μικροκομματικές ή προσωπικές σκοπιμότητες»

Επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνηση για το πλεόνασμα εξαπολύει ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος διεκδικεί την… πατρότητα του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Γιώργος Ελενόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επιτίθεται εναντίον όσων μιλούν για πρωτογενές πλεόνασμα και ταυτόχρονα επικρίνουν την πολιτική της διετίας 2010-11, «επιχειρώντας να αποδώσουν όλα τα δεινά στη συγκεκριμένη διετία για να εμφανιστούν, οι ίδιοι, άμωμοι και άσπιλοι ενόψει εκλογών».

Ο κ. Ελενόπουλος μιλά ειρωνικά για τον «πόνο τους, που δεν είναι άλλος από τα δεινά της διετίας 2010-11», στην οποία -όπως ο ίδιος ισχυρίζεται- οφείλεται εν πολλοίς το πρωτογενές πλεόνασμα για το οποίο υπερηφανεύονται. Μάλιστα, εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά, ισχυριζόμενος ότι το πλεόνασμα σίγουρα «δεν δημιουργήθηκε με μαγικές συνταγές Ζαππείου».

Ο κ. Ελενόπουλος υποστηρίζει ότι το μεγάλο έλλειμμα, που είχαν δημιουργήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, μειώθηκε δραστικά εκείνη τη διετία και ζητεί από τους επικριτές της να θυμηθούν ποια ήταν τα πρώτα μέτρα του μνημονίου και ποια μέτρα πήραν οι ίδιοι μετά το δεύτερο μνημόνιο, όπως επίσης και σε πόσα δισ. υπολογίζονταν τα μέτρα που απαιτούνταν το Νοέμβριο του 2011 και σε πόσα τελικά ανήλθαν. Επιπλέον, κάνει λόγο και για τον χρόνο που χάθηκε μέχρι τις εκλογές, «στο βωμό μικροκομματικών ή και προσωπικών σκοπιμοτήτων», για την ικανοποίηση των οποίων «έπεσε μια εκλεγμένη κυβέρνηση».

Ο στενός συνεργάτης του κ. Παπανδρέου αφήνει αιχμές και για τη στάση και συμπεριφορά στελεχών του ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας ότι οι «σκοπιμότητες διεμβόλισαν τα όρια της παράταξης», ενώ κάνει λόγο και για σκοπιμότητες πίσω από την αποδυνάμωση των μεταρρυθμίσεων της περιόδου 2010-11, για τις οποίες η χώρα κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ.

«Την επόμενη φορά που θα που θα επιχειρήσουν να κρυφτούν πίσω από μια κυβέρνηση που θυσιάστηκε, για να παίζουν ανερυθρίαστα τα παιχνίδια τους, θα τους το θυμίσουμε εμείς» καταλήγει ο κ. Ελενόπουλος.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top