Αντ. Σαμαράς: Στεκόμαστε όρθιοι, παρά τις δύσκολες ώρες

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Άγιον Όρος

Αντ. Σαμαράς: Στεκόμαστε όρθιοι, παρά τις δύσκολες ώρες

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής η διήμερη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Άγιον Όρος από όπου ��ξέφρασε την εκτίμηση ότι η χώρα αφήνει πίσω της τις ημέρες της δοκιμασίας.

«Περνάμε δύσκολες ώρες, αλλά με τη βοήθεια του Θεού στεκόμαστε όρθιοι. Μας ζητήθηκαν μεγάλες θυσίες, αλλά αν ακόμα και στα δύσκολα η πολιτεία βρίσκεται κοντά σας, είναι γιατί έχουμε κοντά μας την Ορθοδοξία και τη γλώσσα».

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, η πνευματική ακτινοβολία της Μονής στο εξωτερικό «συνεισφέρει και στο να επανακτήσει η χώρα μας την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία ανάμεσα στους φίλους, αλλά και τον σεβασμό των εχθρών της».

Στις συζητήσεις που είχε με την Ιερά Κοινότητα ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη μοναστική πολιτεία του Άθω και διαβεβαίωσε ότι θα δοθούν λύσεις αφού προηγηθεί η εξέταση των θεμάτων από τα αρμόδια υπουργεία σε κάθε τομέα.

Ενδεικτική του κλίματος που επικράτησε στη διάρκεια της πανηγυρικής έκτακτης Διπλής Ιεράς Συνάξεως του Αγίου Όρους, παρουσία του κ. Σαμαρά, ήταν η αναφορά εκ μέρους της Ιεράς Κοινότητας στην ευαισθησία, τη φροντίδα και το προσωπικό ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού για το Άγιον Όρος από την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών.

Έγινε επίσης λόγος για έμπρακτη απόδειξη της ευαισθησίας του κ. Σαμαρά με τις πρωτοβουλίες που είχε αναλάβει για τη διάσωση της αγιορείτικης κληρονομιάς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top