Χαμός με δήλωση Σταθάκη: Η Ελλάδα υποφέρει από χαμηλή φορολόγηση!

Κεδίκογλου: Μιλήστε ξεκάθαρα, σε ποιους θα την αυξήσετε!

Αίσθηση έχει προκαλέσει η αναφορά του Γιώργου Σταθάκη στη χθεσινή εκδήλωση για την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκ των εισηγητών του οικονομικού προγράμματος του κόμματος δήλωσε ότι «η Ελλάδα υποφέρει από χαμηλή φορολόγηση», τονίζοντας ότι οφείλουμε να αυξήσουμε τα έσοδα από τη φορολογία από 38% -που είναι σήμερα- στο 43% του ΑΕΠ, ένα ποσοστό που κινείται στον μέσο όρο της ΕΕ.

«Το μείγμα είναι δεδομένο, 40% φόροι προσώπων νομικών προσώπων, 40% έμμεσοι, 20% εισφορές» συμπλήρωσε ο κ. Σταθάκης.

Η τοποθέτηση του κ. Σταθάκη προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει ξεκάθαρη θέση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να ε��ηγήσει τι εννοεί ο κ. Σταθάκης όταν λέει ότι “η Ελλάδα υποφέρει από χαμηλή φορολόγηση”» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι η αύξηση της φορολογίας κατά 5% του ΑΕΠ ισοδυναμεί με μέτρα 10 δισ. ευρώ!

«Οφείλει άμεσα ο ΣΥΡΙΖΑ να μας ενημερώσει σε ποιους Έλληνες θα αυξήσει την φορολογία. Μήπως σε μισθωτούς και συνταξιούχους, μήπως στους αγρότες ή τους ελεύθερους επαγγελματίες ή μήπως μαζί με αυτές τις κατηγορίες θα υπερφορολογήσει την ακίνητη περιουσία και τις καταθέσεις, όπως, άλλωστε, ορίζει και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ;» πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου, ζητώντας άμεσα «ξεκάθαρες απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ με ποιον -συγκεκριμένο- τρόπο θα ανακουφίσει τον πόνο του Έλληνα από την χαμηλή φ��ρολόγησή του» .
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top