Απέπλευσε για τη Σομαλία η φρεγάτα ΨΑΡΑ του Πολεμικού μας Ναυτικού

Χαιρετισμός στο πλήρωμα από τον ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλο

Απέπλευσε για τη Σομαλία η φρεγάτα ΨΑΡΑ του Πολεμικού μας Ναυτικού

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος επισκέφθηκε τη Φρεγάτα (Φ/Γ) ΨΑΡΑ λίγο πριν αυτή αποπλεύσει από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας, για να συμμετάσχει στην επιχείρηση «ATALANTA». Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε o Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ.

Η Φ/Γ ΨΑΡΑ θα ενταχθεί για το επόμενο τρίμηνο, στη Ναυτική Δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχει αναπτυχθεί στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Σομαλίας για την καταπολέμηση της πειρατείας.

Στην επιχείρηση «ΑΤΑΛΑΝΤΑ», που αποτελεί την πρώτη ναυτική επιχείρηση της Ε.Ε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας, συμμετείχε το Πολεμικό Ναυτικό ανελλιπώς με προσωπικό και μέσα από ενάρξεως αυτής το 2008 (αναλαμβάνοντας παράλληλα και τη Διοίκηση της Δύναμης) έως το 2012 και έκτοτε έως σήμερα με επιτελείς στο Στρατηγείο και στον εν πλω Διοικητή.

Στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε στο πλήρωμα της Φρεγάτας, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε:

«Εν όψει της αναχώρησης του πλοίου ήρθα να σας ευχηθώ, καλό κατευόδιο, επιτυχία στην αποστολή σας και ασφαλή επιστροφή.

Μετά από ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα η Ελλάδα συμμετέχει και πάλι στο πρόγραμμα ATALANTA. Ο σκοπός είναι συγκεκριμένος, και έχει να κάνει, καταρχήν, με τη συμμετοχή μας σε μία ευρωπαϊκή αποστολή. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι αυτή την περίοδο η πατρίδα μας προεδρεύει της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουμε κάθε λόγο να είμαστε εκεί.

Έχει όμως να κάνει και με την ανθρωπιστική βοήθεια αλλά – ας μην το ξεχνάμε αυτό – και με την προστασία των εθνικών οικονομικών μας συμφερόντων στο όνομα της πολύ σημαντικής για την ελληνική οικονομία, και τη χώρα μας, παγκόσμιας ναυτιλιακής μας κοινότητας.

Αποτελεί όμως και μια, απαραίτητη για τους καιρούς μας, παράσταση σημαίας της χώρας μας σε ευαίσθητα σημεία του πλανήτη.

Η Ελλάδα μπορεί να διέρχεται δύσκολες στιγμές, η δημο��ιονομική συγκυρία να μας έχει δοκιμάσει και να συνεχίζει να δοκιμάζει, αλλά πάνω από όλα πρέπει να κρατήσουμε ψηλά το αξιόμαχο, το φρόνημα, την υπερηφάνεια και το κύρος της πατρίδας μας.

Και αυτή την αποστολή την εκπληρώνουν στο ακέ��αιο οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Σήμερα, μέσα σε αυτή την πολύ απλή, συμβολική και σεμνή, τελετή, θα ήθελα να σας ευχηθώ στο όνομα της ελληνικής Πολιτείας να είναι ήρεμα τα νερά που αυτή η φρεγάτα θα διασχίσει για τους τρεις επόμενους μήνες.

Να είστε υγιείς, να νιώθετε ότι πίσω σας έχετε τους γονείς σας, τις οικογένειές σας που σας περιμένουν, αλλά και την ελληνική Πολιτεία η οποία σας περιβάλλει με εμπιστοσύνη, αγάπη και με την ευχή, να είναι επιτυχής η αποστολή σας και να είναι ασφαλής η επιστροφή σας στην πατρίδα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top