Κόντρα ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ και μέσω ανακοινώσεων για την ψήφο των μεταναστών

Για «ακροδεξιά ατζέντα» μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ, για απόφαση του ΣτΕ ο Μιχελάκης

Κόντρα και μέσω ανακοινώσεων εκδηλώθηκε μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση του δικαιώματος ψήφου των μεταναστών, ύστερα από τους λεκτικούς διαψηφισμούς που σημειώθηκαν στη Βουλή για το ίδιο ζήτημα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του υποστηρίζει: «Η αφαίρεση του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι από τους μετανάστες και τους ομογενείς στις δημοτικές εκλογές συνιστά μια ξεκάθαρη προσπάθεια επιβολής της ακροδεξιάς ατζέντας από την κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ συναινεί στο ξήλωμα του νόμου Ραγκούση, επιβεβαιώνοντας το ρόλο του ως νεροκουβαλητή της ΝΔ. Οι δικαιολογίες που προβάλλει η κυβέρνηση σχετικά με το ενδεχόμενο ακύρωσης των εκλογών εξαιτίας της απόφασης του ΣτΕ είναι προσχηματικές, στο βαθμό που η κυβέρνηση είχε όλο το χρόνο να προετοιμάσει νόμο και να τον φέρει σε δημόσιο διάλογο, ο οποίος να μην έρχεται σε αντίθεση με το πνεύ��α της απόφασης του ΣτΕ και να προβλέπει για τους μετανάστες που ζουν και εργάζονται μόνιμα στη χώρα μας το ίδιο δικαίωμα με αυτό που ισχύει στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες».

Απαντώντας, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Μιχελάκης, ανέφερε: «Είναι θλιβερό ο ΣΥΡΙΖΑ να εκτοξεύει ύβρεις που ακουμπούν ακόμη και το Συμβούλιο της Επικρατείας, εντάσσοντας την απόφασή του για την ψήφο των μεταναστών σε “ακροδεξιά ατζέντα”. Άλλωστε, η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να ανταποκρίνονται στην απόφαση του Σ.τ.Ε. Για μας ο σεβασμός στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, είτε μας αρέσουν, είτε όχι, είναι υποχρέωση. Εάν ποτέ περνούσαν οι καιροσκοπισμοί του ΣΥΡΙΖ��, το αποτέλεσμα θα ήταν η ακύρωση των αποτελεσμάτων των αυτοδιοικητικών εκλογών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top