ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ: Κινδυνεύουμε με «πασοκοποίηση»!

Καταγγελίες για «Βουδούρηδες» και αποφάσεις ερήμην από Νταβανέλλο-Γλέζο

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ: Κινδυνεύουμε με «πασοκοποίηση»!

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον... ΣΥΡΙΖΑ: Επίθεση στην ηγεσία της Κουμουνδούρου πραγματοποιούν το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και στέλεχος της αριστερής πλατφόρμας Αντώνης Νταβανέλλος και το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και βουλευτής Μανώλης Γλέζος.

Με ένα ιδιαίτερα επικριτικό του άρθρο, ο Αντώνης Νταβανέλλος αναρωτιέται σε κείμενό του αν «το πολιτικό άνοιγμα δημιουργεί πάντα πολιτικό ρεύμα» και κάνει λόγο για πολλούς… Βουδούρηδες, αναφερόμενος στις υποψηφιότητες τόσο του Θεόδωρου Καρυπίδη στη Δυτική Μακεδονία όσο και του Οδυσσέα Βουδούρη στην Πελοπόννησο.

«Ισχυρίζομαι ότι το “άνοιγμα” του ΣΥΡΙΖΑ προς τα θραύσματα του μνημονιακού στρατοπέδου δεν αποτελεί πολιτική συμμαχιών ενός ριζοσπασ��ικού αριστερού ρεύματος, που έχει ως στόχο μια ουσιαστική ανατροπή μέσα από την ανάδειξη μιας κυβέρνησης της Αριστεράς. Η σύμπλευση με τέτοιες προσωπικότητες ή ομάδες δεν ενισχύει "αντικειμενικά" το ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα είναι πιθανό να προκαλεί ρωγμές στις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με πραγματικά πλατειά κοινωνικά ακροατήρια, ακόμα και να προκαλεί ρωγμές στον κορμό των κεκτημένων δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει μεταξύ άλλων το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «οι δημοσκοπήσεις μας προειδοποιούν ότι το ασθενέστερο σημείο του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο φόβος μεγάλων λαϊκών τμημάτων για το ενδεχόμενο μιας “πασοκοποίησης” του ΣΥΡΙΖΑ».

Από την πλευρά του, ο Μανώλης Γλέζος στην ιστοσελίδα της Κίνησης Ενεργών Πολιτών, της οποίας ηγείται, κάνει λόγο για αποφάσεις που «ελήφθησαν ερήμην των τοπικών κοινωνιών».

«Το να αγνοείται όμως αυτή τη στιγμή η θέληση της απόλυτης πλειοψηφίας των μελών και στελεχών της Πελοποννήσου στο όνομα ενός “αλάθητου” που δεν πρέπει να θιγεί, συνιστά ακόμα μεγαλύτερο λάθος» αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της υποψηφιότητας του κ. Βουδούρη.

Την ίδια ώρα, η Κουμουνδούρου επιθυμεί να μετατοπίσει τη συζήτηση από τις υποψηφιότητες του Καρυπίδη και του Οδυσσέα Βουδούρη και να «εστιάσει» στις εκλογικές μάχες.

Την ερχόμενη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί εκδήλωση στο θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ με θέμα «Τρεις κάλπες, μια επιλογή: Να νικήσουμε!» όπου θα μιλήσουν ο Αλέξης Τσίπρας, η Ρένα Δούρου αλλά και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top