ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Κλείνει η ψαλίδα ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Κλείνει η ψαλίδα ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

​"Κλείνει" η ψαλίδα ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα να διατηρεί ωστόσο το προβάδισμα. Αυτό δείχνει νέα δημοσκόπηση της Puclic Issue όπου τα δύο μεγάλα κόμματα εμφανίζουν διαφορά μόλις 1,5%.

Πιο συγκεκριμένα στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, όπως καταγράφεται στην μηνιαία «Έρευνα Πολιτικής Συγκυρίας» που πραγματοποίησε η Public Issue και την οποία δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής με ποσοστό 30% (έναντι 31,5% τον Ιανουάριο), ακολουθεί η ΝΔ με 28,5% (έναντι 28%), η Χρυσή Αυγή με 8,5% (έναντι 10%), το ΚΚΕ με 7,5% (έναντι 6,5%), το ΠΑΣΟΚ με 7% (έναντι 6,5%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6% (έναντι 4,5%), η ΔΗΜΑΡ με 3,5% (χωρίς αλλαγή ποσοστού), ενώ στο 9% καταγράφονται τα Λοιπά Κόμματα.

Σε ό,τι αφορά την παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 55% (έναντι 52% τον Ιανουάριο), με τη ΝΔ να βρίσκεται στο 31% (έναντι 35%). Ειδικότερα, η πλειοψηφία (40%) των ερωτηθέντων εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει στις εκλογές «με μικρή διαφορά».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top