Νέο κύμα απολύσεων στο Δημόσιο: Στο στόχαστρο 49.000 υπάλληλοι

Ποιοι παίρνουν σειρά για να δουν την πόρτα της εξόδου

​Την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο κινδυνεύουν να δουν περίπου 49.000 υπάλληλοι, οι οποίοι μπαίνουν στο στόχαστρο του υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες διορισμού τους.

Συγκεκριμένα, εκτός Δημοσίου θα βρεθούν με συνοπτικές διαδικασίες όσοι διαπιστωθεί ότι έχουν διοριστεί με πλαστά δικαιολογητικά ή με άλλες παράτυπες διαδικασίες, ενώ βασικοί υποψήφιοι προς… αποχώρηση παραμένουν όσοι έχουν παραπεμφθεί πειθαρχικά, οι κοπανατζήδες και οι απασχολούμενοι με προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα, οι οποίοι χάνουν την δικαστική μάχη.

Όπως τόνισε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκης, στο μικροσκόπιο μπαίνουν τρεις βασικές κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων. Στην πρώτη ανήκουν 9.873 επιτυχόντες σε 49 προκηρύξεις του ΑΣΕΠ κατά τη χρονική περίοδο 2003 – 2009.

Η δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνει 3.800 προσληφθέντες το 2011 στο Πυροσβεστικό Σώμα. Πρόκειται για 3.400 πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης και 400 υπαλλήλους που ανήκουν στο πολιτικό προσωπικό.

Όπως έχει γίνει γνωστό, μετά από καταγγελίες έχουν εντοπιστεί 170 περιπτώσεις υποψηφίων, οι οποίοι είχαν κάνει ψευδείς δηλώσεις σχετικά με την εκπλήρωση της στρατιωτικής τους θητείας.

Από εξονυχιστικό έλεγχο θα περάσουν επίσης και οι 35.239 υπάλληλοι του Δημοσίου που μονιμοποιήθηκαν με το διάταγμα Παυλόπουλου του 2004.

Βάσει των ελέγχων που έχουν γίνει μέχρι τώρα, βρέθηκαν ότι 70 δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι δήλωσαν ψευδή στοιχεία και ήδη ανακλήθηκε η μετακίνηση για 55 από αυτούς.

Επίσης τέλος φαίνεται να μπαίνει και στο φαινόμενο των συμβασιούχων που απασχολούνται επί σειρά ετών με προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα μετά τις σχετικές νομοθετικές παρεμ��άσεις.

Ήδη από τους 3.905 υπαλλήλους, οι οποίοι έχουν καταγραφεί να υπηρετούν υπό αυτό το καθεστώς, οι 1.646 είδαν την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο μετά την έκδοση απορριπτικής δικαστικής απόφασης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top