Ξέσπασμα Κικίλια: Το στόμα μου δεν θα μου το κλείσει κανείς, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια

Καταγγελία ΒΟΜΒΑ από Καπερνάρο για την λίστα με τα εμβάσματα

Ξέσπασμα Κικίλια: Το στόμα μου δεν θα μου το κλείσει κανείς, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια

​Αναβρασμός επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό από την στιγμή που το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα ονόματα των βουλευτών που έβγαλαν εμβάσματα στο εξωτερικό.

Το πρωί της Τρίτης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο βουλευτής της ΝΔ Β.Κικίλιας έδωσε εξηγήσεις για τις καταθέσεις και τα ακίνητα που έχει στην κατοχή του και τόνισε πως όλα δικαιολογούνται και είναι φορολογημένα, υπογραμμίζοντας πως κανένας δεν μπορεί να παίζει με την τιμή και την υπόληψη του.

«Στεναχωρήθηκα και πικράθηκα… Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και η αλήθεια έχει πάντα τον τρόπο να φαίνεται… Όλα τα χρήματα μου είναι σε ελληνικές τράπεζες, έχω ελεγχθεί χιλιάδες φορές και κάνω φορολογική δήλωση από το 1992. Η οικογένεια μου είχε ένα παραλιακό οικόπεδο, το οποίο εκποίησε δύο χρόνια πριν εκλεγώ βουλευτής το 2010 και αποφάσισαν οι γονείς μου να στείλουν τα λεφτά στην Κύπρο. Είμαι συνδικαιούχος σε αυτό και το ποσό που μου αναλογεί είναι 560.000 ευρώ, πέντε μήνες πριν βγω βουλευτής, το επέστρεψα σε ελληνικές τράπεζες, όπως και οι γονείς μου. Τα χρήματα μας είναι όλα εδώ, είναι στο πόθεν έσχες μου, είναι φορολογημένα» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κικίλιας, ξεκαθαρίζοντας πως ο ίδιος έχει καταθέσει εδώ και πολλούς μήνες φάκελο με στοιχεία στην ΔΟΥ Γλυφάδας για να ελεγχθεί αλλά, όπως είπε ποτέ δεν ελέγχθηκε.

Ο κ.Κικίλιας άφησε αιχμές για την περίφημη λίστα, η οποία όπως είπε αρχικά περιελάμβανε τρεις γαλάζιους βουλευτές που μετά "έγινε.... ένας", ενώ παραδέχτηκε πως ο ίδιος επισκέφτηκε τον γγ Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη.

«Ακόμη δεν γνωρίζω από πού εκπορεύεται το συγκεκριμένο θέμα, αλλά θα το ανακαλύψω» είπε με νόημα ο κ.Κικίλιας, τονίζοντας πως ο κ.Θεοχάρης τον διαβεβαίωσε πως το πόρισμα θα βγει σύντομα.

«Δεν θυσιάζεται εύκολα ο Κικίλιας. Δεν θα ρίξω λάσπ�� στον ανεμιστήρα. Το στόμα μου δεν μπορεί να μου τον κλείσει κανείς» τόνισε ο βουλευτής.
Καταγγελία ΒΟΜΒΑ Καπερνάρου

Από την πλευρά του, ο άλλος εμπλεκόμενος στο θέμα των εμβασμάτων, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, έκανε μια καταγγελία φωτιά για την Συγγρού.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ υποστήριξε πως η αρχική λίστα με τα ονόματα ήταν άλλη, αλλά στην πορεία με παρέμβαση της ΝΔ άλλαξε.

«Είναι γνωστή η αντίθεση τους στην θέση μου, τους πονάω και θα τους πονάω με αυτά που λέω» είπε με νόημα, κάνοντας λόγο για «κορύφωση της ανθρωποφαγίας».

«Το πόρισμα που θα βγει δεν είναι θέσφατο, έχει δικαίωμα ο κάθε έλληνας πολίτης να προσφύγει στα δικαστήρια» πρόσθεσε.

Ερωτώμενος για το ποιοι μπορεί να κρύβονται πίσω από τέτοιες ενέργειες, ο κ .Καπερνάρος μίλησε για ένα σχέδιο το οποίο προστατεύει πολιτικούς που κυβερνούν, ενώ θα έπρεπε όπως είπε, να είναι στην φυλακή .

«Εγώ σε αντίθεση με τον κ.Κικίλια, δεν κλήθηκα για εξηγήσεις» είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, αφήνοντας αιχμές για το υπουργείο Οικονομικών με αφορμή την χθεσινή ανακοίνωση του για τα εμβάσματα.

«Υπάρχει ένα ποσό, το οποίο βγήκε για ένα μήνα από τις 25/02/2009 και επανήλθε πάλι με έμβασμα στην ίδια τράπεζα στις 27/03/2009 και είναι φορολογημένο. Δεν υπάρχει παράνομο έμβασμα» πρόσθεσε ο κ.Καπερνάρος .

ΒΙΝΤΕΟ πρωινό ΑΝΤ1

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top