Κουτσούμπας: αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν το σύστημα υγείας

Κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ για τις «δημοσιονομικές συνθήκες»

Κουτσούμπας: αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν το σύστημα υγείας

Υπέρ του αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας - πρόνοιας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον τομέα της Υγείας τάχθηκε για μία ακόμη φορά ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε εκδήλωση του κόμματός του για την Υγεία.

Ο κ. Κουτσούμπας έκανε λό��ο για επιδείνωση της κατάστασης στη δημόσια υγεία «στην εξυπηρέτηση του στόχου της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, μέσω της μείωσης και του λεγόμενου μη μισθολογικού κόστους», στο οποίο ενέταξε τις δαπάνες ασφάλισης και την κρατική εισφορά για υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας και για τη σύνταξη.

«Γι' αυτό το ΚΚΕ επισημαίνει ότι τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός στην Υγεία και την Πρόνοια δεν είναι ζήτημα κυρίως οικονομικό, αλλά βαθιά ταξικό και πολιτικό» επισήμανε.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εξαρτά τις παροχές από την πορεία ανάκαμψης της καπιταλιστικής οικονομίας «και εφ΄ όσον οι δημοσιονομικές συνθήκες το επιτρέψουν, δηλαδή ούτε στη Δευτέρα Παρουσία», ενώ πρόσθεσε ότι «μέσα από το πρόβλημα και της Υγείας αναδεικνύεται η αντιπαράθεση ουσιαστικά των δύο δρόμων ανάπτυξης».

Κάλεσε τέλος τον ελληνικό λαό σε ισχυροποίηση του ΚΚΕ «παντού, στην Ευρωβουλή, στη Βουλή, στους δήμους και τις Περιφέρειες, στα σωματεία, στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top