Σταυρό στις ευρωεκλογές και ξερό ψωμί λέει ο Μιχελάκης!

Ν��Ι στην μείωση των βουλευτών και την αναθεώρηση του Συντάγματος

Υπεραμύνθηκε της αλλαγής του τρόπου εκλογής των ευρωβουλευτών με σταυροδοσία ο υπουργός Εσωτερικών, Γ.Μιχελάκης, τονίζοντας ότι πλέον η Ευρωβουλή θα έχει λόγο στην καθημερινότητα των πολιτών και δεν θα υπάρχει ο «ελιτισμός» που προέκυπτε από την διαδικασία της λίστας που υπήρχε μέχρι σήμερα.

Ο υπουργός Εσωτερικών τάχθηκε υπέρ της μείωσης του αριθμού των βουλευτών, λέγοντας πως «σ' αυτό πρέπει να προχωρήσουμε κάποια στιγμή. Είναι μέσα στις προθέσεις μας».

Ο κ.Μιχελάκης εμφανίστηκε θετικός στην αναθεώρηση του Συντάγματος, κάνοντας λόγο για θεσμική κρίση, όπου «τα θεσμικά όργανα να μπαίνουν μπροστά και να εμποδίζουν την εξέλιξη των πραγμάτων».

«Δείτε τα δημοσιονομικά, παραδείγματος χάρη. Θα μπορούσα να σας βάλω άλλο ένα θέμα προς συζήτηση: εάν ο υπουργός Οικο��ομικών μπορεί να είναι ταυτόχρονα και βουλευτής. Ή, εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκλέγεται ή όχι από το λαό, που σημαίνει ότι εκεί ουσιαστικά αγγίζεις και τον σκληρό πυρήνα του πολιτεύματος» πρόσθεσε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στην Χρυσή Αυγή, ο κ. Μιχελάκης τόνισε: «Η απάντηση πρέπει να είναι πολιτική και την απάντηση θα τη δώσει η κοινωνία. Η κοινωνία θα κρίνει εάν αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να μετέχουν και σε ποιο βαθμό. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η ΧΑ πρέπει να είναι εντός νόμων, για να αντιμετωπίσει και τις συνέπειες των νόμων για όσα κατηγορείται».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top