«Κάηκε» μόνος του ο Χρυσοχοΐδης: Δεν θα αυξηθούν τα διόδια έλεγε τον Δεκέμβριο

Εκτός από το μνημόνιο, αδιάβαστος και στις συμβάσεις των οδικών έργων

​Την ώρα που οι αντιδράσεις για τις αυξήσεις των τιμών των διοδίων φουντώνουν με πολίτες να διαμαρτύρονται βάζοντας φωτιά σε κουβούκλια και κλείνοντας την εθνική οδό, ένα tweet «καίει» τον υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ήταν μόλις δύο μήνες πριν και συγκεκριμένα τον προηγούμενο Δεκέμβριο, όταν ο κ.Χρυσοχοϊδης μιλώντας για την επανεκκίνηση των δημοσίων έργων διαβεβαίωνε πως δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στα διόδια και μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter!

1898947_10151894002270880_1847240085_n.jpg
«Δεν υπάρχει καμία καινούργια πρόβλεψη για αύξηση των διοδίων. Καμία απολύτως» απαντούσε τότε ο κ.Χρυσοχοϊδης , σχολιάζοντας δημοσιεύματα για επικείμενες αυξήσεις. Αυτό που έλεγε τότε ο υπουργός είναι πως η μόνη νέα πρόβλεψη που περιελήφθη στη συμφωνία για την επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων είναι αυτή η οποία με διάταξη υποχρεώνει τον παραχωρησιούχο να φέρει σχέδιο εγκεκριμένο και από τις τράπεζες για την εφαρμογή αναλογικών υβριδικών διοδίων, "διότι είναι άδικο να μην υπάρχει τέτοιο σύστημα".

«Aκόμα όπου δεν υπάρχουν αναλογικά διόδια, θα λειτουργήσουν εκπτώσεις της τάξεως του 50%, ενώ θα προχωρήσει και το θέμα της διαλειτουργικότητας», δήλωνε στις 4 Δεκεμβρίου ο υπουργός.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε διαβεβαιώσει τους βουλευτές ότι δεν αυξάνονται τα διόδια:

- στον αυτοκινητόδρομο του Μορέα, «δεν θα γίνει καμία αύξηση ούτε τώρα ούτε ποτέ»,

- στον αυτοκινητόδρομο Μαλιακός- Κλειδί,

- Καμένα Βούρλα- Ράχες και

- στον Ε65 γιατί υπάρχει ένα διόδιο στις Θερμοπύλες.

«Η μόνη αύξηση διοδίων και αυτό διότι έχει προβλεφθεί στην αρχική σύμβαση, είναι στο τμήμα από Αφίδνες- Καμένα Βούρλα. Όμως, επειδή το πρόβλημα έχει να κάνει με τους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής, θα διασφαλιστεί ότι ο συχνός χρήστης θα έχει έκπτωση 50%. Επίσης η έκπτωση στο Αιγίνιο θα φθάνει το 80% για τους συχνούς χρήστες».

Ο υπουργός Υποδομών είχε πει επίσης, ότι στον δρόμο Κόρινθος- Πάτρα θα υπάρξουν άμεσα μειώσεις 20% στα διόδια και για τους αναλογικούς χρήστες η έκπτωση θα είναι επιπλέον 10%.

«Άφησα όλη αυτήν τη σπέκουλα που έγινε όλες αυτές τις μέρες για τις αυξήσεις στα διόδια για να φανεί πού πάει το πράγμα. Σας άφησα να κάνετε λαϊκισμό, αλλά το ψέμα έχει κοντά πόδια», είχε πει τότε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος δύο μήνες μετά ξέχασε (πάλι), όπως είχε ξεχάσει να διαβάσει και το μνημόνιο λόγω άλλων υποχρεώσεων, αυτά που είχε υποσχεθεί στους πολίτες και στους συναδέλφους του!

ΒΙΝΤΕΟ (μετά το 29:00 λεπτό και συγκεκριμένα στο 34:30)

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top