Σαμαράς στην Bild: Δεν είμαστε πιο πλούσιοι από τους Γερμανούς

ΟΧΙ σε νέο πακέτο βοήθειας-Η προεδρία μας βοηθά να κάνουμε το come back

​Την δική του απάντηση στο παραλήρημα της Γερμανικής Bild πως οι Έλληνες είναι πιο πλούσιοι από τους Γερμανούς δίνει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς

«Εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε πιο πλούσιοι από τους Γερμανούς», ξεκαθαρίζει με συνέντευξη του ο κ.Σαμαράς στην ίδια την Bild, βάζοντας έτσι ένα τέλος στα όσα ακούγονται για τις τσέπες του ελληνικού λαού.

Σε προδημοσίευση αποσπάσματος της συνέντευξης η οποία θα δημοσιευθεί τη Δευτέρα, η εφημερίδα, στην ηλεκτρονική έκδοσή της, παραθέτει σχόλιο του πρωθυπουργού επί της έρευνας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (σσ. και όχι της ομοσπονδιακής τράπεζας της Γερμανίας, όπως αναφέρει, λανθασμένα, η Bild). «Η έρευνα δεν αντικατοπτρίζει τις πραγματικές συνθήκες διαβίωσης. Σε έξι χρόνια ύφεσης, το βιοτικό επίπεδο μειώθηκε κατά 40%, η ανεργία βρίσκεται στο 27%. Οι Έλληνες σίγουρα δεν είναι κατά μέσο όρο πιο πλούσιοι από τους Γερμανούς!», τονίζει ο κ. Σαμαράς, ενώ επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέο πακέτο βοήθειας, ξεκαθαρίζοντας πως ο ίδιος δεν έχει καμία πληροφόρηση για το ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πράγματι προετοιμάζει ένα τρίτο πακέτο.

Τέλος αναφερόμενος στην ελληνική προεδρία στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Έλληνας πρωθυπουργός επισημαίνει ότι δίνει στην χώρα επιπλέον ��ύναμη προκειμένου να πετύχει την επιστροφή («come back»).

«Πρέπει να ενισχύσουμε την ανάπτυξη της οικονομίας και να σταθεροποιήσουμε περαιτέρω την νομισματική ένωση ώστε να εμποδίσουμε μελλοντικές κρίσεις. Η προεδρία στην ΕΕ μας δίνει επιπλέον δύναμη για να καταφέρουμε το ελληνικό «come back». Αισθανόμαστε περηφάνια που βρισκόμαστε σε μια τέτοια φάση στην προεδρία της ΕΕ» λέει χαρακτηριστικά.