Μητσοτάκης στην Le Soir: Υπάρχει κόπωση αλλά ΠΡΕΠΕΙ να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις

"Nα μην εκλαμβάνονται ως επιταγή της τρόικας"

Μητσοτάκης στην Le Soir: Υπάρχει κόπωση αλλά ΠΡΕΠΕΙ να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις

Φως στην άκρη του τούνελ βλέπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτό δήλωσε στην Βέλγικη εφημερίδα Le Soir, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τονίζοντας την επιτυχία της χώρας να αντιμετωπίσει «τις ρίζες του κακού, δηλαδή το διπλό έλλειμμά μας: το δημοσιονομικό και το εμπορικό έλλειμμα».

Στο δημοσίευμα με τίτλο «Κυριάκος Μητσοτάκης: Πρέπει να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις, παρά την κούραση!», ο υπουργός επισημαίνει την ανάγκη «να γίνει η δημόσια διοίκησή μας πιο αποτελεσματική και η οικονομία μας πιο ανταγωνιστική».

«Πρέπει επίσης να προσαρμόσουμε πολιτικά τη διαδικασία της μεταρρύθμισης. Αυτές οι μεταρρυθμίσεις δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως επιταγή της Τρόικας» πρόσθεσε ο κ.Μητσοτάκης, τονίζοντας πως «το σημαντικότερο είναι να διατηρήσουμε το ρυθμό των μεταρρυθμίσεων, διότι είναι αλήθεια ότι υπάρχει κόπωση και ότι η ίδια η έννοια των μεταρρυθμίσεων δεν έγινε σωστά κατανοητή».

Μιλώντας για το ενδεχόμενο πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση από τα μέτρα που έχουν ληφθεί ο κ.Μητσοτάκης είπε πως «η Νέα Δημοκρατία, είναι μόνο 1 ή 2 μονάδες πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι τόσο σπουδαίο θέμα. Η κυβέρνησή μας είναι φερέγγυα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι».

«Τα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών εκλογών δεν θα είναι ιδιαίτερα κακά για τη Ν��α Δημοκρατία. Και στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές, πάμε μάλλον καλά. Η δημοκρατία πρέπει πάντως να λειτουργεί με σταθερούς κύκλους. Είναι μία ελληνική ιδιαιτερότητα να μιλάμε πάντα για πρόωρες εκλογές», εκτίμησε ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top