Υπέρ του σταυρού προτίμησης για τους ευρωβουλευτές ο Β. Μεϊμαράκης

Σε ομιλία του στα γραφεία της Ευρωβουλής

Υπέρ του σταυρού προτίμησης για τους ευρωβουλευτές ο Β. Μεϊμαράκης

Υπέρ της θεσμοθέτησης της εκλογής και των ευρωβουλευτών με σταυρό προτίμησης τάχθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατά την ομιλία του στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, υπενθυμίζοντας την παρόμοια πρότασή του, που είχε υποβάλλει ως βουλευτής το 2000, αλλά και το αίσθημα «αποξένωσης» σήμερα από την ευρωπαϊκή ιδέα.

«Επειδή λοιπόν αισθανόμαστε απόμακρη την Ευρώπη και απόμακρους τους ευρωβουλευτές μας και επειδή τους θέλουμε πιο κοντά, για αυτό προτείνω ανεξαρτήτως συμμετοχής, οι ευρωβουλευτές να εκλέγονται με σταυρό προτίμησης από τους Έλληνες πολίτες συνολικά από όλη την Επικράτεια. Για να έρθουν οι ευρωβουλευτές κοντά στους πολίτες» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής.

Ο ��. Μεϊμαράκης υπενθύμισε επίσης τις παραλλαγές της πρότασης για ενιαίο ψηφοδέλτιο ή τριπλάσιο αριθμό υποψηφίων απ’ όσους εκλεγούν, όπως και την πρόταση για «ανοιχτό» ψηφοδέλτιο.

Ο πρόεδρος της Βουλής κατέληξε στη σχετική αναφορά του:

«Επαναφέρω την πρόταση. Είμαι σίγουρος ότι θα συζητηθεί, αλλά θα ξεχαστεί. Ας συμφωνήσουμε όμως ότι από τις επόμενες ευρωεκλογές θα φτάσουμε στην άμεση εκλογή των ευρωβουλευτών».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top