Μειώθηκε ο αριθμός των υπαλλήλων της ισχυρίζεται η Βουλή

Όπως και ο προϋπολογισμός της

Επιμένει η Βουλή να διαψεύδει το δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος, σύμφωνα με το οποίο το ελληνικό κοινοβούλιο έχει κάνει ευρωπαϊκό ρεκόρ στον αριθμό υπαλλήλων.

Μετά τη διάψευση της ακρίβειας των ισχυρισμών του Έθνους, κατά την παρέμβαση του γενικού γραμματέα της Βουλής Θανάση Παπαϊωάννου στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1», επισημαίνεται από τη Βουλή ότι στο σχετικό δημοσίευμα δεν έχουν υπολογισθεί επιστημονικοί συνεργάτες και ειδικοί φρουροί των ευρωπαϊκών κοινοβουλίων και ότι συγκρίνονται ανομοιογενείς κατηγορίες υπαλλήλων.

Επισημαίνεται επίσης ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσο όρο του αριθμού των υπαλλήλων κοινοβουλίων στην Ευρώπη και παρατίθενται στοιχεία σύμφωνα με τα οποία μεταξύ του 2009 - έτος που ξεκίνησε η οικονομική κρίση - και του τέλου�� του 2013 ο αριθμός των υπαλλήλων της Βουλής έπεσε από τους 1.361 μόνιμους και ιδιωτικού δικαίου υπαλλήλους της Βουλής (εκ των οποίων 74 είναι ειδικοί φρουροί) στους 1.196 (από τους οποίους 72 είναι ειδικοί φρουροί) υπαλλήλους.

Πάντως, η Βουλή παραδέχεται ότι έχουν αυξηθεί οι μετακλητοί υπάλληλοι από 88 σε 125, αλλά το αποδίδει στην αύξηση των κοινοβουλευτικών κομμάτων, που από 5 έγιναν 8.

Μεγάλη είναι σύμφωνα με τη Βουλή και η μείωση του προϋπολογισμού της, κατά 80 εκ. ευρώ, καθώς οι δαπάνες της από τα 222 εκ. ευρώ το 2009 έπεσαν στα 142 εκ. ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top