Τσίπρας: Αναζητώ συμμάχους για να νικήσω τη Μέρκελ!

«Είμαι ο ανταγωνιστής της Ευρώπης των κοινωνικών ανισοτήτων»

Τσίπρας: Αναζητώ συμμάχους για να νικήσω τη Μέρκελ!

«Η γραμμή της Μέρκελ φέρνει μόνο φτώχεια, για να την νικήσω αναζητώ συμμάχους στην Ιταλία» δηλώνει σε συνέντευξή του στη Λα Ρεπούμπλικα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ξεκινά σήμερα τριήμερη επίσκεψη στην Ιταλία.

«Είμαι ο ανταγωνιστής της Ευρώπης των αγορών και των κοινωνικών ανισοτήτων. Είμαστε, όμως και η μόνη ελπίδα για την αλληλέγγυα Ευρώπη, των λαών, της Δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα ότι συμπαθεί τον -αντίπαλό του για την προεδρία της ΕΕ- Μάρτιν Σουλτς, ωστόσο πρόσθεσε ότι «εδώ και είκοσι χρόνια η σοσιαλδημοκρατία έχει εγκαταλείψει την πολιτική και κοινωνική της βάση».

«Όσα συνέβησαν από το 2008 μέχρι σήμερα θα διδαχθούν στις οικονομικές σχολές ως παράδειγμα προς αποφυγή. Η κρίση είναι προϊόν της νομισματικής ασυμμετρίας» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας κάνοντας λόγο για διάσωση των τραπεζών «που είχαν ομόλογα του Δημοσίου, τα οποία και ανήκαν σε χώρες με μεγάλα χρέη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει εκ νέου μια λύση σαν αυτή που υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για το γερμανικό χρέος το 1953, ενώ κάνει εκ νέου αναφορά στην ανάγκη για νέο ευρωπαϊκό σχέδιο για την ανάπτυξη.

Ο ίδιος, υπογραμμίζει ότι το κόστος της «θεραπείας» της Ελλάδας έχει οδηγήσει την ανεργία στο 30% με 35% και τονίζει πως αν γίνει πρωθυπουργός το πρώτο μέτρο που θα λάβει θα είναι «η αναθεώρηση του χρεωκοπημένου μνημονίου που επεβλήθη στην Ελλάδα, αλλά και όλης της ευρωπαϊκής πολιτικής για την αντιμετώπιση της κρίσης».

«Η διέξοδος δεν είναι να εγκαταλείψουμε το ενιαίο νόμισμα. Εργαζόμαστε, αντιθέτως, για ένα νέο κοινωνικό σύμβολο της ηπείρου μας, για την απασχόληση και την ανάπτυξη» καταλήγει ο Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top