Oι συμβουλές του Μητσοτάκη για να βελτιωθεί… το Dancing with the stars!

Προανήγγειλε την επιστροφή στα ΚΕΠ της φορολογικής ενημερότητας

Oι συμβουλές του Μητσοτάκη για να βελτιωθεί… το Dancing with the stars!

Για τη διοικητική μεταρρύθμιση και τις αλλαγές στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και στη διαδικασία των προσλήψεων μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Πρωινό ΑΝΤ1.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης παραδέχθηκε ότι υπάρχει «ένα ζήτημα συντονισμού του κυβερνητικού έργου συνολικά» και σημείωσε ότι αυτός ήταν ο λόγος δημιουργίας της γενικής γραμματείας συντονισμού του κυβερνητικού έργου.

Παράλληλα, προανήγγειλε την επιστροφή της φορολογικής ενημερότητας στα ΚΕΠ, τα οποία χαρακτήρισε «δοκιμασμένο θεσμό που απολαμβάνει της σχεδόν καθολικής αναγνώρισης των πολιτών».

Το… χάιλαϊτ της ημέρας ήρθε λίγο αργότερα όταν ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε αλλαγές στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και πρότεινε να εφαρμοστεί κάτι ανάλογο… και στο Dancing With the Stars!

«Θα γίνουν αλλαγές, όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι αυτή τη στιγμή παίρνουν 10 στη αξιολόγηση. Δεν ξέρω πως λειτουργεί το Dancing αλλά σας λέω να επιβάλλετε αυτό που θα επιβάλουμε και στο Δημόσιο» είπε χαριτολογώντας ο υπουργός και πρόσθεσε: «Αυτό που θα κάνουμε στο Δημόσιο λέει πολύ απλά πως σε επίπεδο γενικής διεύθυνσης παίρνει άριστα το 25% και ένα 15% παίρνει κάτω από τη βάση. Όχι για να μπει στη διαθεσιμότητα, το τονίζω αυτό, αλλά -επιτέλους- για να μπορεί ο προϊστάμενος να πει “εσύ κάνεις καλά τη δουλειά σου, εσύ όχι. Για να δούμε ποι�� είναι το πρόβλημα”».

Τέλος, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπογράμμισε ότι ο ίδιος θα πει «όχι» στην τρόικα αν ζητηθούν άλλες απολύσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top