Σαμαράς: να ξεπεράσουμε τα στερεότυπα στην ελληνική πραγματικότητα

Περιέγραψε τους όρους ενός συμβολαίου «κοινωνικού φιλελευθερισμού»

«Να ξεπεράσουμε τα στερεότυπα στην ελληνική πραγματικότητα» ζήτησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο συνέδριο με θέμα «Τολμήστε τη Δημοκρατία» στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσιάζοντας παράλληλα τους άξονες ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου, πάνω στη βάση του «κοινωνικού φιλελευθερισμού».

«Να τολμήσουμε τη μεγάλη σύνθεση και να αποκαταστήσουμε την ισορροπία», ανέφερε ο πρωθυπουργός, ο οποίος ανέφερε συγκεκριμένα ως άξονες του νέου κοινωνικού συμβολαίου:

1. Η κοινωνική δικαιοσύνη δεν είναι μονοπώλιο καμιάς παράταξης και σίγουρα δεν είναι μονοπώλιο της Αριστεράς.

2. Η ασφάλεια δεν είναι μονοπώλιο καμιάς παράταξης και σίγουρα δεν είναι μονοπώλιο της Δεξιάς.

3. Κανείς δεν μπορεί να αναδιανέμει πλεόνασμα που δεν παράγει.

4. Το κύριο πρόταγμα είναι το κοινό καλό και όχι το καλό των συμφερόντων ή των συντεχνιών.

5. Σύγκλιση και ενότητα στην Ευρώπη συνολικά.

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε μάλιστα την τρέχουσα περίοδος ως ένα “stress test” για τη μελλοντική δημοκρατία. «Η χώρα μπαίνει στην ανάπτυξη και αποκαθιστά τις αδικίες, γιατί πίστεψε στην Ευρώπη και στη δημοκρατία, που δεν υπέκυψε στις σειρήνες του λαϊκισμού αλλά και στις πιέσεις του εξτρεμισμού» ανέφερε, ενώ πρόσθεσε ότι παρʼ όλα τα προβλήματα της, η Ευρώπη είναι ασύγκριτα καλύτερη από όλες τις εναλλακτικές λύσεις.«Δεν υπάρχει βορράς χωρίς νότο και δεν υπάρχ��ι νότος χωρίς βορρά στην Ευρώπη» επισήμανε, ενώ σε μία αιχμή του προς τον ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να μας ρίξουν ξανά σε αυτά που μας έφεραν μέχρι εδώ, σε μία ψεύτικη ανάπτυξη με δανεικά».

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι είναι σε εξέλιξη η σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας η οποία θα αρχίσει να μειώνει τις ψήφους προς τον εξτρ��μισμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top