Βόμβα εισαγγελέα: Με νόμο είχαν εξαιρέσει τον έλεγχο στις συμβάσεις των εξοπλισμών!

«Δώσαμε 7 δισ. για ηλεκτρονικό σύστημα και ακόμη εργαζόμαστε χειρόγραφα»

Βόμβα εισαγγελέα: Με νόμο είχαν εξαιρέσει τον έλεγχο στις συμβάσεις των εξοπλισμών!

Βόμβα σχετικά με τις συμβάσεις των εξοπλισμών και των υλικών ασφαλείας για την Άμυνα έριξε ο αντεισαγγελέας Βασίλης Φλωρίδης.

Ο κ. Φλωρίδης, ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρος στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1, αποκάλυψε ότι οι συμβάσεις για την Άμυνα είχαν εξαιρεθεί με νόμο από τον έλεγχο: «Οι συμβάσεις της άμυνας και της ασφάλειας, που μας ενδιέφεραν πάρα πολύ, με τον νόμο είχαν εξαιρεθεί από τον έλεγχο της Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων. Είχα κάνει γι’ αυτό παράπονα στους αρμόδιους υπουργούς. Το λέει, αν δείτε, ο νόμος στο άρθρο 1. Και όταν λέμε Άμυνα, εννοούμε τις προμήθειες που κάνει το δημόσιο σε εξοπλισμούς και υλικά ασφάλειας».

Ο ίδιος, σημείωσε ότι είχε επανειλημμένα επισημάνει την ανάγκη να γίνονται ηλεκτρονικά οι προμήθειες καθώς «όπου είχαν εφαρμοστεί πιλοτικά είχαν πέσει κατακόρυφα οι τιμές των προϊόντων που το κράτος προμηθευόταν».

Μάλιστα, ο κ. Φλωρίδης στηλίτευσε το γεγονός πως δόθηκαν 7 δισ. ευρώ για αυτό το σκοπό αλλά δεν άλλαξε τίποτα: «Είχαν ξοδευτεί περίπου 7 δισ. ευρώ για την κοινωνία της πληροφορίας για την οργάνωση του κράτους σε ηλεκτρονικά πλαίσια. Πού ξοδεύτηκαν αυτά τα λεφτά; Το σύστημα ηλεκτρονικών προμηθειών που υπάρχει σε όλο τον κόσμο, εδώ χτίζεται από το 2000. Έχουν περάσει 14 χρόνια και ακόμα οι προμήθειες γίνονται χειρόγραφα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top