Μέτρα για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς από την κυβέρνηση- Σε ρόλο "κλειδί" ο Χρυσοχοΐδης

Αναλυτικές ανακοινώσεις την Πέμπτη-Τι δήλωσε ο Κεδίκογλου

Μέτρα για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς από την κυβέρνηση- Σε ρόλο "κλειδί" ο Χρυσοχοΐδης

Πρώτη ανάρτηση: 05/02/2014 20:24

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ της Τετάρτης η ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών, των αρμόδιων γενικών γραμματέων και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε πρόγραμμα στήριξης των σεισμοπλήκτων της Κεφαλονιάς, με χρηματοδότηση ανακατασκευής των πληγέντων κατοικιών και επιδότηση ενοικίου.

Οι λεπτομέρειες του προγράμματος θα ανακοινωθούν αναλυτικά την Πέμπτη. Σύμφωνα ��ε π��ηροφορίες, τα μέτρα περιλαμβάνουν διαδικασίες εξπρές για χρηματοδότηση ανακατασκευής κατοικιών που πιστοποιημένα έχουν υποστεί ζημιές, με επιδότηση του ποσού έως και 80% από το κράτος. Επίσης θα δίνεται επιδότηση ενοικίου έως και 500 ευρώ για όσους επιλέξουν να ενοικιάσουν. Παράλληλα, τα ακίνητα στην Κεφαλονιά, όπως σας γράψαμε και νωρίτερα, απαλλάσσονται για ένα χρόνο από το χαράτσι.

«Όλη η Ελλάδα στο πλευρό της Κεφαλονιάς για να ξεπεράσει γρήγορα το χτύπημα». Αυτό τόνισε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

«Από την πρώτη στιγμή που χτύπησε ο σεισμός στην Κεφαλονιά, η κυβέρνηση ενεργοποίησε όλες τις δυνατές δυνάμεις γι�� να γυρίσει ξανά η ζωή στο νησί σε φυσιολογικούς ρυθμούς» τόνισε ο κ.Κεδίκογλου, αναγνωρίζοντας πως οι Κεφαλονίτες έχουν επιδείξει μεγάλο σθένος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αφού ευχαρίστησε δημόσια όλους όσους συνδράμουν στην αποκατάσταση των προβλημάτων της Κεφαλονιάς, τόνισε πως η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι σε τρία μέτωπα: για την ανακούφιση των πληγέντων για την υποκατάσταση των υποδομών και για την ενίσχυση των επιχειρήσεων.

«Για την αποτελεσματικότερη εποπτεία όλης αυτής της προσπάθειας και τον καλύτερο συντονισμό δημιουργείται μια κάθετη δομή σε κάθε υπουργείο με επικεφαλής τον αρμόδιο γενικό γραμματέα. Τον γενικό συντονισμό αναλαμβάνει ο γγ συντονισμού του κυβερνητικού έργου κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος. Στην Κεφαλονιά θα βρίσκεται για όσο χρειαστεί ο γγ Δημοσίων έργων ο Στράτος Σιμόπουλος, ενώ τον γενικό συντονισμό θα έχει ο υπουργός κ . Μιχάλης Χρυσοχοΐδης» ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Εν τω μεταξύ, όπως αναλυτικά γράψαμε στο star.gr, ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς τόνισε πως «η ανακούφιση των πληγέντων στην Κεφαλονιά είναι ηθική και όχι πολιτική υποχρέωση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top