Σαμαράς: Πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση. Ηθική υποχρέωση να ανακουφίσουμε τους Κεφαλλονίτες

Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου - Όλο το παρασκήνιο

Σαμαράς:  Πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση. Ηθική υποχρέωση να ανακουφίσουμε τους Κεφαλλονίτες

Πρώτη δημοσίευση:18:10

«Η ανακούφιση των πληγέντων στην Κεφαλονιά είναι ηθική και όχι πολιτική υποχρέωση». Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στους υπουργούς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες που συμμετέχουν στην ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την σεισμόπληκτη Κεφαλονιά, η οποία έχει κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

«Η Κεφαλονιά περνά μία επώδυνη δοκιμασία, πρέπει να προστατεύσουμε πρώτα τους ανθρώπους της, να αποκαταστήσουμε τις ζημιές και να είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση μέριμνα» είπε ο κ. Σαμαράς στην αρχή της σύσκεψης, η οποία ξεκίνησε λίγα λεπτα μετά τις 6 το απόγευμα, τονίζοντας την ανάγκη σωστού συντονισμού, προκειμένου να επανέρθει η κανονική ροή της ζωής στο νησί του Ιονίου.

Ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε ότι μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης θα εκδοθεί ανακοίνωση «για να έχει ο κόσμος γνώση των λεπτομερειών των ενεργειών μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μισό υπουργικό συμβούλιο δίνει το «παρών», προκειμένου να γίνει μια πρώτη αποτίμηση των μέχρι τώρα δράσεων και να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης για το νησί.

Ο υπου��γός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας,η υπουργός Τουρισμού Ο.Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Υγείας Α.Γεωργιάδης, ο υπουργός Δοκητικής Μεταρρύθμισης Κυρ.Μητσοτάκης, ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος, ο υπουργός Πολιτισμού Π.Παναγιωτόπουλος και ο υπουργός υποδομών Μ.Χρυσοχοϊδης συζητούν με τον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί του Ιονίου μετά τα απανωτά χτυπήματα του εγκέλαδου.

Στην σύσκεψη συμμετέχουν επίσης ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος, ο γγ Προστασίας του Πολίτη Π.Γεωργιάδης, ο γγ Δημοσίων Έργων Σ. Σιμόπουλος και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες των αρμόδιων υπουργείων .
ΦΩΤΟ:EUROKINISSI
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top