Αποκάλυψη Βενιζέλου: Πίσω από κάθε ελληνικό σκάνδαλο βρίσκεται μια μεγάλη Γερμανική εταιρεία

Σκληρή απάντηση στον Γκάμπριελ

Αποκάλυψη Βενιζέλου: Πίσω από κάθε ελληνικό σκάνδαλο βρίσκεται μια μεγάλη Γερμανική εταιρεία

​Την δική του απάντηση στην σκ��ηρή επίθεση του Αντικαγκελάριου Της Γερμανίας και υπουργού οικονομίας Ζίγμαρ Γκάμπριελ πως η Ελλάδα είναι ένα ασύντακτο κράτος,έδωσε ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός εξωτερικών Ε.Βενιζέλος.

«Έχουμε προβλήματα διαφθοράς, ας πούμε; Έχουμε ναι. Αλλά αν δείτε πίσω από κάθε σκάνδαλο στην Ελλάδα ποιος υπάρχει, θα διαπιστώσετε δυστυχώς ότι υπάρχει συνήθως μια μεγάλη γερμανική εταιρία, η Siemens, η Ferrostahl, η MAN, η Daimler Chrysler..» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Βενιζέλος,.

Απαντώντας στην συνέχεια στους ισχυρισμούς Γκάμπριελ πως η Ελλάδα μπήκε στην ευρωζώνη με παραποιημένα στοιχεία, ο κ.Βενιζέλος είπε:«Υπάρχει πολύ σοβαρό ζήτημα να καταλάβουμε ότι η Ελλάδα μπήκε στην ΟΝΕ, στη ζώνη του ευρώ, το 2001 με μια ελαστική ερμηνεία των στοιχείων για να μπει η Ιταλία. Γιατί η Ιταλία είχε χειρότερα στοιχεία από την Ελλάδα. Όλες οι χώρες έχουν εφαρμόσει διάφορους κανόνες υπολογισμού του ελλείμματος και της βιωσιμότητας του χρέους τους».

Ωστόσο, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, «ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής υποψήφιος του SPD για τις ευρωεκλογές Μάρτιν Σουλτς διαβεβαίωσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στην κατ' ιδίαν συνάντηση που είχε χθες το μεσημέρι μαζί του στις Βρυξέλλες, ότι οι δηλώσεις του κ. Γκάμπριελ παραποιήθηκαν από τον Τύπο και ότι «αυτό που είπε ο αντικαγκελάριος ήταν πως η Ελλάδα, όπως και άλλες χώρες, δεν παρουσίασε ακριβή στοιχεία για την ένταξή της στην ευρωζώνη, και πως η Ελλάδα, όπως και άλλες χώρες, έχει σημαντικά δομικά προβλήματα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top