Ο καρκίνος απειλεί σοβαρά την Βουλή – Κίνδυνος-θάνατος η ακτινοβολία στις πύλες

Ο βουλευτής και καθηγητής καρδιολογίας Δ.Κρεμαστινός προειδοποιεί

Ο καρκίνος απειλεί σοβαρά την Βουλή –  Κίνδυνος-θάνατος η ακτινοβολία στις πύλες

Σοβαρό κίνδυνο αντιμετωπίζει η υγεία όσων εργάζονται στην βουλή, καθώς εκτίθενται καθημερινά σε μεγάλη ακτινοβολία.Αυτό προειδοποιεί ο βου��ευτής του ΠΑΣΟΚ και καθηγητής καρδιολογίας Δημήτρης Κρεμαστινός, ο οποίος και αναμένεται να θέσει αύριο στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής το ζήτημα της ακτινοβολίας που εκπέμπουν οι ηλεκτρομαγνητικές πύλες του Κοινοβουλίου.

Με αφορμή την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου, ο βουλευτής τόνισε πως η επικινδυνότητα εντείνεται ακόμη περισσότερο όταν η έκθεση στην ακτινοβολία από τις εν λόγω ηλεκτρομαγνητικές πύλες είναι συνεχόμενη και επαναλαμβανόμενη, κάτι που συμβαίνει στη Βουλή, καθώς κάθε φορά που κάποιος μπει ή βγει από το Κοινοβούλιο υπόκειται σε έλεγχο μέσω των επίμαχων μηχανημάτων.

Ο κ. Κρεμαστινός έστειλε μάλιστα επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Ε.Μεϊμαράκη στην οποία αναφέρει ότι «η εκδήλωση του καρκίνου που οφείλεται σε ακτινοβολίες δεν είναι γραμμικά (ευθέως) ανάλογη προς την ποσότητα της ακτινοβολίας, γεγονός που σημαίνει ότι η μικρή δόση επαναλαμβανόμενης ακτινοβολίας διεγείρει τα κύτταρα του οργανισμού, τα οποία – εάν δεν έχουν γονιδιακή προστασία – εκτρέπονται και δημιουργούν τις διάφορες μορφές καρκίνου».

Τέλος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι «τα μηχανήματα στις εισόδους της Βουλής δεν έχουν ουσιαστικό λόγο υπάρξεως, διότι δεν προστατεύουν κανέναν από οποιαδήποτε βίαιη πράξη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top