Κουβέλης: Θα καταψηφίσουμε το νομοσχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ

Λέει όχι στον νέο φορέα , το «ΠΕΔΥ», η ΔΗΜΑΡ

«Η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τον ΕΟΠΥΥ» ξεκαθαρίζει με δήλωσή του ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης.

Ο ίδιος, σημειώνει ότι η μεταρρύθμιση στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για τη χώρα, κατηγορεί όμως το υπουργείο παιδείας λέγοντας ότι το σχέδιο νόμου «λειτουργεί διαλυτικά για τις υπάρχουσες υπηρεσίες και υπονομεύει τις όποιες μεταρρυθμιστικές προοπτικές».

«Η ανασυγκρότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας απαιτεί ΣΧΕΔΙΟ, σαφήνεια προβλέψεων, μεταβατικά βήματα, συζητήσεις ουσίας και συνθετική ανεύρεση συναινέσεων. Τίποτα από αυτά δεν υπάρχει. Το Υπουργείο προτάσσει τη διαθεσιμότητα 8.500 υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ, σπέρνοντας την ανασφάλεια και τη δυσπιστία» προσθέτει ο κ. Κουβέλης, εξηγώντας ότι η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο «επειδή είναι υπέρ της μεταρρύθμισης και της ανασυγκρότησης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη χώρα μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top