ΓΣΕΕ σε Μέρκελ: Χάνουμε τους πιο εκπα��δευμένους νέους της Ελλάδας εξαιτίας σας

Συνάντηση της καγκελαρίου με συνδικαλιστικές νεολαίες

Συνάντηση με τη Γερμανίδα Καγκελάριο ‘Aνγκελα Μέρκελ είχαν στο Βερολίνο εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών νεολαιών 10 ευρωπαϊκών χωρών μεταξύ των οποίων και η Γραμματεία Νέων της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν η μάστιγα της ανεργίας των νέων με τους εκπροσώπους της Συνομοσπονδίας να τονίζουν στην Καγκελάριο τις καταστροφικές συνέπειες, για κοινωνία και οικονομία, των πολιτικών λιτότητας που εφαρμόζονται στη χώρα μας.

Ο Γραμματέας Νεολαίας της ΓΣΕΕ Γιάννης Πούπκος απευθυνόμενος στη κα Μέρκελ τόνισε:«Πρέπει να καταλάβετε ότι στην Ελλάδα ως αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών έχ��υμε πλέον μια χαμένη γενιά. Χωρίς προοπτική ανάπτυξης χάνεται το πιο σημαντικό ανθρώπινο κεφάλαιο της χώρας αφού οι πιο εκπαιδευμένοι αναγκάζονται να μεταναστεύσουν στις βόρειες χώρες της Ευρώπης. Οι νέοι είναι άνθρωποι, δεν είναι αριθμοί».

Αν και η κ Μέρκελ εμφανίστηκε πρόθυμη να συζητήσει για τις αρνητικές συνέπειες των πολιτικών λιτότητας ωστόσο υπεραμύνθηκε αυτών, επιβεβαιώνοντας το χάσμα που χωρίζει την Καγκελάριο από την νεολαία της Ευρώπης…

Τα συσσωρευμένα παράπονα των νέων συνδικαλιστών δε φαίνεται να θορύβησαν τη κυρία Μέρκελ, που ακολουθεί όπως όλα δείχνουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι, με βάση τοποθέτησή της, αντιλαμβάνεται ότι «η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στη χώρα της λειτουργεί αποτρεπτικά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και δε μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της ανεργίας των νέων, στην υπόλοιπη Ευρώπη όμως αυτό το μέτρο επιβάλλεται ευρέως με δική της ευθύνη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top