Κακλαμάνης κατά Στουρνάρα: Εξαιτίας σου κατέρρευσε η κτηματαγορά

Eπίκαιρη ερώτηση στη Βουλή

​Νέα επίθεση στο οικονομικό επιτελείο και στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, κ. Απόστολος Κακλαμάνης, επιρρίπτοντας ευθύνες στον κ.Στουρνάρα πως οδήγησε την κτηματαγορά «σε πλήρη κατάρρευση».

Με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Οικονομικών, ο κ. Κακλαμάνης τονίζει ότι «μείζον ποσοστό των φορολογουμένων σε αδυναμία εκπλήρωσης των φορολογικών τους υποχρεώσεων».

«Η παντελώς αδικαιολόγητη σώρευση των φόρων ακίνητης περιουσίας των ετών 2010, 2011, 2012 και 2013, με την απαίτηση να καταβληθούν εντός του πενταμήνου Οκτωβρίου 2013- Ιανουαρίου 2014, δημιούργησε στο μείζον ποσοστό των φορολογουμένων μεγάλη αν όχι ανυπέρβλητη αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεών τους», αναφέρει ο κ. Κακλαμάνης και προσθέτει ότι «αποκορύφωμα της πολιτικής αυτής, που εγγίζει τον χαρακτηρισμό της ως παντελώς ανεύθυνης, είναι η εφαρμογή από 1.1.2014 του φόρου αυτόματου υπερτιμήματος (φόρου υπεραξίας) στις προσδοκώμενες ολίγες μεταβιβάσεις».

Ο κ. Κακλαμάνης καλεί τον κ.Στουρναρα να ενημερώσει τη Βουλή αν θα απελευθερώσει την κτηματαγορά από την κατάσταση της πλήρους καθίζησης, είτε αναστέλλοντας την εφαρμογή του φόρου υπεραξίας ακινήτων ή προσδιορίζοντας σε συγκεκριμένο ποσοστό επί της τιμής του μεταβιβαζόμενου ακινήτου (πχ 3% όπως ισχύει και σε άλλες χώρες της ΕΕ) του φόρου αυτόματου υπερτιμήματος, γεγονός που, όπως σημειώνει, θα οδηγήσει σε αναθέρμανση της κτηματαγοράς και εισροή σημαντικών εσόδω�� στα δημόσια ταμεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top