Χαρακόπουλος: Αδικαιολόγητες και περίεργες οι αυξήσεις στο γάλα…

Κατηγορηματικά αντίθετος με την πρόταση του ΟΟΣΑ

Χαρακόπουλος:  Αδικαιολόγητες και περίεργες οι αυξήσεις στο γάλα…

Κατηγορηματικά αντίθετος εμφανίζεται ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος σχετικά με την πρόταση του ΟΟΣΑ για το φρέσκο γάλα.

Αναφερόμενος σε ζητήματα αγροτικού ενδιαφέροντος ο κ. Χαρακόπουλος ανέπτυξε την επιχειρηματολογία του ενάντια στην πρόταση του ΟΟΣΑ για την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος. Ταυτόχρονα, επανέλαβε την άποψή του ότι η αλλαγή στη φορολόγηση των αγροτών είναι σημαντική μεταρρύθμιση, αλλά θα πρέπει να υπάρξουν άμεσα διευκρινίσεις για το νέο καθεστώς των βιβλίων, κυρίως όσον αφορά στα όρια υπαγωγής σε αυτό.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός, στο περιθώριο της ημερίδας, κλήθηκε να σχολιάσει τις καταγγελίες του προέδρου του «ΘΕΣγάλα» κ. Θανάση Βακάλη, που από το βήμα της εκδήλωσης αναρωτήθηκε: «Αλήθεια δεν είναι περίεργο που το τελευταίο διάστημα υπάρχουν ανατιμήσεις στην τιμή του φρέσκου γάλακτος; Μήπως σημαίνει ότι οι όποιες μελλοντικές μειώσεις θα επαναφέρουν τις τιμές στα σημερινά επίπεδα;».

Ο κ. Χαρακόπουλος απήντησε: «πράγματι παρατηρούνται, όπως και τα ΜΜΕ αναμεταδίδουν, περίεργες αυξήσεις στο γάλα που δεν δικαιολογούνται και σίγουρα δεν έχουν καμία σχέση με ανατιμήσεις στις τιμές παραγωγού. Το ερώτημα είναι εύλογο, ιδιαίτερα τη στιγμή που γίνεται αυτή η συζήτηση για την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος. Θεωρώ, επίσης, ότι δεν πρέπει να παραβλέψουμε και τις υπόλοιπες καταγγελίες που διατυπώθηκαν στην ημερίδα: τα πιστωτικά τιμολόγια των σούπερ μάρκετ, ζητήματα που αφορούν στην παραπλάνηση του καταναλωτή, την έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών.

Τέλος, είμαι υποχρεωμένος να επισημάνω την αντίθεση παραγωγών, όπως διατυπώθηκε και από το βήμα της ημερίδας, αλλά και συνεταιριστικών γαλακτοβιομηχανιών, εκπρόσωποι των οποίων επικοινώνησαν μαζί μου, στην πρόταση για θέσπιση γάλακτος 2-3 ημερών. Την πρόταση αυτή τη θεωρούν καταστροφική, καθώς θα καταστήσει αδύνατη τη διάθεση φρέσκου γάλακτος σε όλη την επικράτεια. Πιστεύω ότι οι αντιρρήσεις αυτές θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top