ΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΝΕΟ: Λιγότεροι φόροι για τα Ι.Χ από το 2015 με μειώσεις σε τέλη και τεκμήρια

ΔΕΙΤΕ τις αλλαγές που εξετάζει το Υπουργείο Οικονομικών, κατά το Ολλανδικό μοντέλο

ΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΝΕΟ: Λιγότεροι φόροι για τα Ι.Χ από το 2015 με μειώσεις σε τέλη και τεκμήρια

Να επιτέλους και ένα καλό οικονομικό νέο, καθώς για το 2014, το Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει μειώσεις- έκπληξη στους φόρους!

Πρόκειται για ένα πακέτο αλλαγών, το οποίο θα περιλαμβάνει χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας, νέο σύστημα υπολογισμού των τεκμηρίων της Εφορίας, με μείωση έως και 30%, αλλά και κατάργηση του φόρου πολυτελείας.

Αυτό σημαίνει, ότι από το 2015 οι ιδιοκτήτες Ι.Χ θα πληρώνουν λιγότερους φόρους, μιας και οι ριζικές αλλαγές που προωθούνται από το ΥΠΟΙΚ, στοχεύουν στην εξάλειψη του φαινομένου της μαζικής κατάθεσης πινακίδων.

Τόσο η κατάργηση του φόρου πολυτελείας (ο οποίος έχει κριθεί ο πιο αποτυχημένος έως σήμερα), όσο και η μείωση κατά 30% των τεκμηρίων διαβίωσης για τα Ι.Χ, παράλληλα με τη συνακόλουθη μείωση κατά 30% του πολυτελούς φόρου διαβίωσης, αποτελούν τα δημοσιονομικά «κλειδιά» που μελετούνται και προωθούνται στο Υπουργείο Οικονομικών.

  • Πρότυπο των παραπάνω αλλαγών και μειώσεων, είναι το «Ολλανδικό μοντέλο» υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας, που έχει πέσει στο τραπέζι, και προβλέπει τα εξής:

-Όλα τα αυτοκίνητα να εξοπλίζονται με GPS

-Να δημιουργηθεί κεντρικός κόμβος στον οποίο θα διαβιβάζονται τα στοιχεία κίνησης των οχημάτων

-Κάθε φορά που θα κινείται το όχημα, τα δεδομένα των χιλιομέτρων που διανύονται, θα αποστέλλονται από το GPS στον κεντρικό κόμβο.

-Ανάλογα με τα χιλιόμετρα θα βγαίνει ο μηνιαίος λογαριασμός. Στο Ολλανδικό σύστημα, το προτεινόμενο τέλος ανά χιλιόμετρο, είναι 0,03 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top