Κόντρα Βρούτση - Στρατούλη για την ανεργία

Στην "διαμάχη"και ο Μητρόπουλος

Κόντρα Βρούτση - Στρατούλη για την ανεργία

​Για την ανεργία διασταύρωσαν τα ξίφη τους ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης και ο βουλευτής και αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης το πρωί της Παρασκευής στην βουλή.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Βρούτσης είπε πως «η καθίζηση της απασχόλησης δεν οφείλεται μόνο στην κρίση, αλλά και σε προϋπάρχουσες δυσκαμψίες», κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για ακροβασίες και έλλειψη ουσιαστικών προτάσεων.

«Η Ελλάδα έσπασε επτά ντροπιαστικά και εξευτελιστικά ρεκόρ ανεργίας. Είναι ντροπή για τις μνημονιακές κυβερνήσεις και για την τρόικα», του απάντησε ο κ. Στρατούλης, αναφέροντας ότι εδώ και ένα χρόνο η χώρα μας κατέχει την πρώτη θέση σε ανεργία στην Ευρώπη, κάτι που δεν συνέβη «ούτε μετά από μεγάλες εθνικές καταστροφές».

Ο κ. Βρούτσης τόνισε πως δεν ωραιοποιεί την πραγματικότητα και επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι παίζει μικροπολιτικά παιχνίδια στο θέμα της ανεργίας.

«Το προνόμιο να γίνετε τιμητές της ευαισθησίας δεν σας το παραχωρώ γιατί χρησιμοποιείτε την ευαισθησία και δεν την υπηρετείτε», τόνισε ο κ.Βρούτσης, επισημαίνοντας πως το πρόβλημα της ανεργίας προϋπήρχε της κρίσης .

«Αν όλες οι μεταρρυθμίσεις είχαν γίνει εγκαίρως, οι επιπτώσεις θα ήταν πιο διαχειρίσιμες και η ανεργία μικρότερη. Άρα πληρώνουμε την αδράνεια που υπήρξε άλλες εποχές» συνέχισε ο κ.Βρούτσης

Όταν κάποια στιγμή πήρα το λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος χαρακτήρισε τα προγράμματα που ανακοινώνονται για την ανεργία «προγράμματα ξεμουδιάσματος ανέργων νέων», ενώ επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δημιουργεί μία «τεχνητή κινητικότητα» για τα θέματα της απασχόλησης εν όψει ευρωεκλογών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top