ΑΝΕΡΓΙΑ: Νέα θλιβερή πρωτιά για την Ελλάδα

Απογοητευτικά τα στοιχεία της Eurostat

ΑΝΕΡΓΙΑ: Νέα θλιβερή πρωτιά για την Ελλάδα

​Τα σκήπτρα στην ανεργία και τη νεανική ανεργία στην ευρωζώνη και την ευρύτερη Ευρωπαϊκή Ένωση διατηρεί η χώρα μας, σύμφωνα με στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat για το μήνα Οκτώβριο, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Πιο συγκεκριμένα, στο 27,8% ανήλθε η ανεργία στην Ελλάδα τον Οκτώβριο, σημειώνοντας αύξηση από το 27,7% του Σεπτεμβρίου.

Αύξηση σημειώθηκε, όμως, και στο ποσοστό ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών), από 56,8% το Σεπτέμβριο στο 59,2% τον Οκτώβριο, με την Ελλάδα να παραμένει η πρωταθλήτρια στην Ε.Ε. Δεύτερη έρχεται και πάλι η Ισπανία (54,3%) και στην τρίτη θέση βρίσκεται η Κροατία (49,2% το τέταρτο τρίμηνο).

Σε ολόκληρη την ευρωζώνη, η ανεργία έμεινε σταθερή σε σχέση με τον Οκτώβριο, στο 12%, ενώ στην Ε.Ε. μειώθηκε οριακά, από 11,8 σε 11,7%. Οι άνθρωποι που αναζητούσαν εργασία στη νομισματική ένωση ανήλθαν σε πάνω από 19 εκατομμύρια τον τελευταίο μήνα του 2013.

Τα χαμηλότερα επίπεδα ανεργίας παρατηρήθηκαν στην Αυστρία (4,9%), τη Γερμανία (5,1%) και το Λουξεμβούργο (6,2%).

Η χώρα μας κατέγραψε επίσης τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση ανεργίας, καθώς σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2012 η ανεργία αυξήθηκε κατά 1,7 μονάδες, από 26,1% σε 27,8%. Η μεγαλύτερη αύξηση, 3,6 μονάδων, διαπιστώθηκε στην Κύπρο (από 13,9% σε 17,5%).

Αντίθετα, οι μεγαλύτερες μειώσεις σημειώθηκαν στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία, και τη Λιθουανία (όλες 1,9 μονάδες).
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top