ΑΝΕΡΓΙΑ: Νέα θλιβερή πρωτιά για την Ελλάδα

Απογοητευτικά τα στοιχεία της Eurostat

​Τα σκήπτρα στην ανεργία και τη νεανική ανεργία στην ευρωζώνη και την ευρύτερη Ευρωπαϊκή Ένωση διατηρεί η χώρα μας, σύμφωνα με στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat για το μήνα Οκτώβριο, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Πιο συγκεκριμένα, στο 27,8% ανήλθε η ανεργία στην Ελλάδα τον Οκτώβριο, σημειώνοντας αύξηση από το 27,7% του Σεπτεμβρίου.

Αύξηση σημειώθηκε, όμως, και στο ποσοστό ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών), από 56,8% το Σεπτέμβριο στο 59,2% τον Οκτώβριο, με την Ελλάδα να παραμένει η πρωταθλήτρια στην Ε.Ε. Δεύτερη έρχεται και πάλι η Ισπανία (54,3%) και στην τρίτη θέση βρίσκεται η Κροατία (49,2% το τέταρτο τρίμηνο).

Σε ολόκληρη την ευρωζώνη, η ανεργία έμεινε σταθερή σε σχέση με τον Οκτώβριο, στο 12%, ενώ στην Ε.Ε. μειώθηκε οριακά, από 11,8 σε 11,7%. Οι άνθρωποι που αναζητούσαν εργασία στη νομισματική ένωση ανήλθαν σε πάνω από 19 εκατομμύρια τον τελευταίο μήνα του 2013.

Τα χαμηλότερα επίπεδα ανεργίας παρατηρήθηκαν στην Αυστρία (4,9%), τη Γερμανία (5,1%) και το Λουξεμβούργο (6,2%).

Η χώρα μας κατέγραψε επίσης τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση ανεργίας, καθώς σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2012 η ανεργία αυξήθηκε κατά 1,7 μονάδες, από 26,1% σε 27,8%. Η μεγαλύτερη αύξηση, 3,6 μονάδων, διαπιστώθηκε στην Κύπρο (από 13,9% σε 17,5%).

Αντίθετα, οι μεγαλύτερες μειώσεις σημειώθηκαν στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία, και τη Λιθουανία (όλες 1,9 μονάδες).
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top