Αλαλούμ και με τις Γονικές Παροχές: Υποθήκη στο Δημόσιο θα βάζουν οι γονείς που έχουν χρέη !!!

Στόχος του μέτρου είναι να αποφευχθούν εικονικές μεταβιβάσεις

Αλαλούμ και με τις Γονικές Παροχές: Υποθήκη στο Δημόσιο θα βάζουν οι γονείς που έχουν χρέη !!!

​Μπλοκάρει το υπουργείο Οικονομικών τις γονικές παροχές εφόσον οι γονείς έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο-ακόμη και στην περίπτωση που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση και πληρώνουν κανονικά!!!!

Σε τέτοιες περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες θα είναι αναγκασμένοι να βάλουν υποθήκη είτε το συγκεκριμένο ακίνητο είτε κάποιο άλλο περιουσιακό στοιχείο, προκειμένου η εξόφληση της οφειλής να θεωρείται διασφαλισμένη .

Τα περιστατικά διαπληκτισμών φορολογουμένων και εφοριακών, όπως γράφουν ΤΑ ΝΕΑ είναι καθημερινά από τις αρχές του έτους, καθώς όσοι επιχείρησαν να κάνουν μεταβίβαση ακινήτου με γονική παροχή στα παιδιά τους και έχουν ληξιπρόθεσμες ρυθμισμένες οφειλές, οι οποίες εξυπηρετούνται κανονικά δεν θέλουν να βάλουν υποθήκη!! Και δεν μιλάμε για ένα δύο περιπτώσεις…. αν σκεφτεί κανείς πως περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία!!!

Όπως είναι γνωστό, όταν υπάρχει ληξιπρόθεσμη οφειλή, κατά τη μεταβίβαση ακινήτων με καταβολή τιμήματος, η Εφορία παρακρατά από το τίμημα, το σύνολο των οφειλόμενων από τον πωλητή του ακινήτου και του δίνει ότι περισσεύει.

Το πρόβλημα γεννάται όταν υπάρχει ληξιπρόθεσμο χρέος αλλά δεν υπάρχει τίμημα μεταβίβασης, για να κλείσει η φορολογική οφειλή και να κρατήσει η ΔΥΟ τα χρωστούμενα .

Με απόφαση του γενικού γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, για να λάβει κάποιος οφειλέτης φορολογική ενημερότητα ώστε να μεταβιβάσει γονική παροχή ή δωρεά σε κάποιο ακίνητο θα πρέπει πρώτα να το υποθηκεύσει υπέρ του δημόσιου.

Στόχος του μέτρου, είναι να αποφευχθούν εικονικές μεταβιβάσεις για να αποφευχθεί η κατάσχεση, αλλά και να οδηγήσει το ΥΠΟΙΚ τους οφειλέτες σε ρύθμιση των χρωστούμενων ποσών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top